Vrijdag 12 mei gratis kennismaken met Walking Football en Fithockey

Voor vitale en sociaal betrokken senioren

door admin

Walking Football en Fithockey zijn nieuwe vormen van sport voor senioren (mannen en vrouwen) om vitaal en sociaal betrokken te blijven,” zo vertelt initiatiefnemer Rob Engelberts. “Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn onze uitgangspunten. Daarom organiseren we een open dag, zodat belangstellenden hiermee kennis kunnen maken. Bijvoldoende belangstelling gaan Walking Football en Fithockey in september dan van start. Wil je ‘proeven’ van de sporten neem dan vooral je sportspullen mee naar de kennismakingsdag.”

Beide sporten zullen dan worden beoefend op het hockeyveld van Hockey Club Malburgen, twee maal in de week van 10.00 tot 12.00 uur. Steeds beginnend in de kantine van Arnhemse Sport Vereniging Zuid Arnhem met een kopje koffie of thee.

Riob vertelt verder: “Iedere oudere kan het leren en het materiaal is veilig. Voor beide spelvormen geldt: klein veld, klein teams van 2 x 6 deelnemers en klein doeltje. Hardlopen en lichaamscontact zijn verboden en de bal wordt niet hoger dan heuphoogte gespeeld. Elke vorm van bewegen is goed. En door hun deelname aan Walking Football of Fithockey blijven senioren sociaal en maatschappelijk betrokken. We willen ouderen uit hun isolement halen en mogelijk maken dat ze vriendschappen sluiten. En als ze zin hebben kunnen ze ook nog iets voor de stichting of vereniging betekenen.”

Kennismakingsdag 12 mei 2023

11.00 – 13.00 uur
Deelname is gratis
Sportpark Elderveld
Drielsedijk 17

Informatie: Rob Engelbert
E: engelberts.robert@gmail.com
M: 06 39287750

Dit initiatief is tot stand gekomen door de samenwerking van A.S.V. Zuid Arnhem, HCM Arnhem en SWOA.

Gerelateerde berichten