Workshop Burgermeetnet Arnhem donderdagavond 29 september 2022

door admin

Inwoners van de gemeente Arnhem kunnen meedoen aan een workshop Burgermeetnet op donderdagavond 29 september 2022. Tijdens de workshop configureren de deelnemers hun eigen fijnstofmeter, zodat zij thuis de luchtkwaliteit kunnen meten. Deelname kost 17,50 euro. Nieuwsgierigheid naar zelf metingen doen is van belang. Aanmelden kan op www.natuurenmilieugelderland.nl/schoneluchtarnhem

Tijdens de workshop krijgen deelnemers informatie over het burgermeetnet, welke data je kunt verzamelen en hoe je deze kunt inzien. Vervolgens configureren de deelnemers hun meter, zodat deze verbonden is met de eigen laptop. Deelnemers krijgen hier begeleiding bij. De fijnstofmeter wordt thuis opgehangen voor een periode van ongeveer 3 jaar.  De meetresultaten worden opgenomen bij RIVM en zijn openbaar in het dataportaal van www.samenmeten.nl.

De workshop vindt plaats op donderag 29 september, van 19.00 – 20.30 uur bij Rozet in Arnhem. Er is plaats voor 15 deelnemers. Deelnemers moeten een eigen laptop meenemen.

Om succesvol mee te doen met het Burgermeetnet is het belangrijk om nieuwsgierig te zijn naar het zelf meten. Enige handigheid met computers is ook prettig. Als dat lastig is, kan iemand meegenomen worden (bijvoorbeeld een zoon of dochter). Ook moet men een plek buitenshuis hebben met stroomvoorziening in de buurt en bereik van wifi, om de meter straks op te hangen. Deelnemers gaan onderdeel uitmaken van een groep die af en toe (online) bij elkaar komt om ervaringen uit te wisselen en resultaten te bespreken.

Het Burgermeetnet is een initiatief van de gemeente Arnhem en wordt begeleid door Natuur en Milieu Gelderland en Luchtwachters Arnhem.

Gerelateerde berichten