Workshop Burgermeetnet Arnhem donderdagavond 11 november 2021

door admin

Inwoners van de gemeente Arnhem kunnen meedoen aan een workshop Burgermeetnet op donderdagavon 11 november. Tijdens de workshop zetten de deelnemers hun eigen fijnstofmeterin elkaar waarmee zij thuis de luchtkwaliteit meten. Deelname kost 17,50 euro. Nieuwsgierigheid naar zelf metingen doen is van belang. Aanmelden kan op www.natuurenmilieugelderland.nl/schoneluchtarnhem

Tijdens de workshop zetten de deelnemers onder begeleiding een eigen fijnstofmeter in elkaar die zij thuis ophangen voor een periode van ongeveer 3 jaar. De meetresultaten worden opgenomen bij RIVM en zijn openbaar in het dataportaal van www.samenmeten.nl.

De workshop vindt plaats op donderdag 11 november 2021, van 19.30– 21.00 uur bij Rozet in Arnhem. Er is plaats voor 15 deelnemers. De locatie volgt de corona-richtlijnen die op dat moment van kracht zijn.Deelnemers moeten een eigen laptop meenemen.

Om succesvol mee te doen met het Burgermeetnet is het belangrijk om nieuwsgierig te zijn naar het zelf meten. Enige handigheid met computers is ook prettig. Als dat lastig is, kan iemand meegenomen worden (bijvoorbeeld een zoon of dochter). Ook moet men een plek buitenshuis hebben met stroomvoorziening in de buurt en bereik van wifi, om de meter straks op te hangen. Deelnemers gaan onderdeel uitmaken van een actieve groep die af en toe (online) bij elkaar komt om ervaringen uit te wisselen en resultaten te bespreken.

Het Burgermeetnet is een initiatief van de gemeente Arnhem en wordt begeleid door Natuur en Milieu Gelderland en Luchtwachters Arnhem.

Gerelateerde berichten