Wijkgesprek Energie besparen en “van het aardgas af”

door admin

Digitaal wijkgesprek over energie besparen en ‘van het aardgas af’

Datum:
27 mei 2021

Tijd:
19.30-21 .00 uur

Locatie:
Digitaal

Beste bewoners en ondernemers van Elderveld,

Er is om ons heen veel te horen en te lezen over energie en het klimaat. Dat roept veel vragen op, mogelijk ook bij u en uw  buurtbewoners. Daarom nodigen we u uit voor een digitaal wijkgesprek. Met deze brief informeren wij u ook dat een groot deel van uw wijk niet voor 2030 van het aardgas af gaat.

Wijkgesprek over energie besparen
Iedereen heeft te maken met energie en heeft een eigen energieverbruik en -rekening. Wat betekent energie besparen voor u? Wat doet u al om uw energieverbruik en de energierekening te verlagen en wat kunt u nog meer doen? Kunt u uw energierekening betalen? Wanneer zal uw wijk waarschijnlijk van het aardgas af gaan? Waar vindt u onafhankelijk advies over het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen? Om dit soort vragen te beantwoorden én om samen ideeën en zorgen uit te wisselen, organiseren we een wijkgesprek op 27 mei 2021. Cathelijne Bouwkamp, wethouder Klimaat & Energie opent het wijkgesprek. Het Energieloket geeft tips over wat u (nog meer) kunt doen om energie te besparen en zo uw energierekening te verlagen. Daarna gaan we in kleinere groepen in gesprek. Uw mening en betrokkenheid is belangrijk omdat u weet wat er speelt in uw wijk en wat u nodig heeft. U krijgt informatie over hoe u een kleinigheidje kunt ontvangen waarmee u thuis aan de slag kunt met energiebesparen.

Aardgas: voor een groot deel van Elderveld voorlopig geen verandering
Bijna alle huizen in Arnhem worden verwarmd met aardgas. Dat gaat veranderen. Wijk voor wijk gaan we stoppen met aardgas en de huizen op een andere manier verwarmen. Net als in heel Nederland. Voor het deel van Elderveld-Noord ten noorden van de Hollandweg loopt er een initiatief om die buurt voor 2030 aardgas vrij te maken (zie kaart, fase 1 ). Voor het deel van Elderveld-Noord ten zuiden van de Hollandweg liggen ook kansen om voor 2030 van het aardgas af te gaan (zie kaart, fase 2). Dit wordt nog onderzocht. Het overige deel van Elderveld is voorlopig niet aan de beurt en gaat na 2030 van het aardgas af. Het is wel goed om erover na te denken wat er komende tijd mogelijk is in voorbereiding daarop.

Bent u aanwezig bij het digitale wijkgesprek op 27 mei 2021 ? U kunt zich tot uiterlijk 24 mei aanmelden door een mail te sturen naar Shehnaaz.Kasiem@arnhem.nl. In verband met het maken van
groepsindelingen vragen wij u bij de aanmelding door te geven: datum wijkgesprek, uw naam en adres, koop- of huurwoning of dat u een ondernemer met een pand in de wijk bent. U ontvangt vooraf meer informatie over het digitale wijkgesprek en de links voor het kunnen deelnemen aan het wijkgesprek.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U kunt mailen naar Shehnaaz.Kasiem@arnhem.nl of bellen met (026) 377 3682. Wilt u zelf aan de slag met energie besparen of duurzaam energie opwekken? Neem dan alvast een kijkje op de website www.arnhemaan.nl voor tips en mooie voorbeelden uit Arnhemse wijken.

Wij hopen dat u er op 27 mei bij bent!

Met vriendelijke groet,

Maud Wolf
Projectleider Wijkgesprekken, gemeente Arnhem

Gerelateerde berichten