Verkeersmaatregelen tijdens Airborne Freedom Run en Simac Ladies Tour

door admin

Op zondag 10 september zijn er in Arnhem 2 mooie sportevenementen: de Airborne Freedom Run en de Simac Ladies Tour. Voor de sportliefhebber dé mogelijkheid om te kijken of mee te doen. Het betekent wel dat het druk zal zijn in Arnhem die dag.

Met het openbaar vervoer of de fiets zijn alle delen van de stad goed te bereiken. Automobilisten moeten serieus rekening houden met verkeershinder en extra reistijd tussen 12.00 en 18.00 uur. Daarom zijn verkeersmaatregelen ingesteld. Een actueel navigatiesysteem kent de afsluitingen en omleidingen. We raden je aan dit te gebruiken.

Airborne Freedom Run en Simac Ladies Tour

De Airborne Freedom Run bestaat op zondag uit een trail, een 10 kilometer run, een bedrijfsrun en een kids run. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er verkeersmaatregelen. Na 15.00 uur worden die aan het begin van het parcours afgebouwd. Kijk voor meer informatie op www.airbornefreedomrun.nl. Hierop zijn ook de routes te vinden.

De Simac Ladies Tour is een meerdaagse internationale wielerwedstrijd met start en finish aan de Zijpendaalseweg. Vervolgens fietsen de renners richting de Posbank. Na een aantal rondes Posbank volgt vanaf 15.00 uur nog een aantal lokale rondes. De verwachte finishtijd is 16.00 uur. De finishstraat zal wat langer afgesloten zijn. De koers is live te volgen bij onder andere de NOS en trekt naar verwachting enkele duizenden bezoekers. Kijk voor meer informatie op www.simacladiestour.nl.

De belangrijkste verkeersmaatregelen

  • Vanuit Arnhem-noord is het centrum bereiken. Bestuurders rijden over de Nelson Mandelabrug richting Arnhem-zuid en vervolgens terug over de John Frostbrug. Bestuurders uit Arnhem-zuid moeten, om in het centrum te komen, de John Frostbrug gebruiken. De Nelson Mandelabrug is, centrum in, afgesloten.
  • Ziekenhuis Rijnstate is vanuit het centrum te bereiken vanuit de Hommelseweg en Cattepoelseweg. Deze route geldt ook voor iedereen die richting de noordkant van de stad wil. De Apeldoornseweg is afgesloten.
  • Bestuurders uit de richting Oosterbeek kunnen via de Utrechtseweg en de Nelson Mandelabrug naar Arnhem-zuid en vervolgens terug over de John Frostbrug naar Arnhem-noord. Als alternatief kunnen zij ook de snelweg nemen.
  • Bewoners van de wijken Alteveer en Craneveld kunnen de wijk verlaten via de Schelmseweg.

Alle wegafsluitingen

Hieronder lees je op welke tijdstippen welke wegen zijn afgesloten.

  • 12.00 uur: route start richting Posbank (onder politiebegeleiding)
  • 13.00 tot 15.00 uur: Johannahoeveweg, Sportlaan, Dreijenseweg, Van Limburg Stirumweg
  • 13.00 tot 16.00 uur: Schelmseweg (kant Oosterbeek, tussen Amsterdamse en Utrechtseweg), Klingelbeekseweg
  • 13.00 tot 17.00 uur: Onderlangs, Boterdijk, Rijnkade (deel westelijk van John Frost brug), Weerdjesstraat, Markt
  • 14.00 tot 17.00 uur: Zijpendaalseweg, Schelmseweg (tussen Zijpendaalseweg en Deelseweg), Deelseweg, Cattepoelseweg, Beethovenlaan, Kluizeweg, Wagnerlaan, Apeldoornseweg, Sonsbeekweg
  • 12.00 tot 18.00 uur: Zijpendaalseweg (finishstraat)

Gerelateerde berichten