Stem ook op 14, 15 of 16 maart voor de gemeenteraad

door admin

In maart 2022 kunt u naar de stembus. U kiest dan welke partijen en personen de gemeenteraad van Arnhem vormen. Bent u kiesgerechtigd en inwoner van Arnhem, dan ontvangt deze of komende week uw stempas via de post.

De nieuwe raad beslist over belangrijke onderwerpen als zorg, milieu, wonen, afval, parkeren, cultuur en de sportvoorzieningen in de stad. Door te stemmen heeft u mede invloed op wat in Arnhem gebeurt. Laat uw stem dus horen!

Waar en wanneer kunt u stemmen?

U kunt stemmen op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart. Bekijk het overzicht van alle stembureaus in Arnhem die open zijn op 14 en 15 maart. Of bekijk waar u kunt stemmen op woensdag 16 maart. De stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur. We zorgen ervoor dat u veilig kunt stemmen. In elk stembureau is bijvoorbeeld handdesinfectie beschikbaar. Kunt u niet zelf stemmen? Dan kunt u iemand machtigen die voor u kan stemmen.

Meenemen naar het stembureau

Gaat u stemmen, neem dan mee:

  • Uw stempas
  • Een geldig legitimatiebewijs: uw paspoort, rijbewijs of ID-kaart. Dit legitimatiebewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Op wie kunt u stemmen?

Binnenkort ontvangt u de kandidatenlijst via de post. Weet u nog niet op wie u wilt stemmen? Het Kieskompas helpt u bij het vinden van de partij die bij het beste bij u past. Het Kieskompas is op maat gemaakt voor de gemeente Arnhem. Het laat zien welke onderwerpen op dit moment spelen en waar de partijen voor staan.

Meer informatie

Alle informatie over de gemeenteraadsverkiezingen kunt u vinden op www.arnhemstemt.nl. Toch nog vragen? Neem dan contact op met Bureau Verkiezingen via telefoonnummer 0800-1809 of per mail via verkiezingen@arnhem.nl.

Gerelateerde berichten