Startclub Arnhem: de plek voor Arnhemse starters

door admin

Startclub Arnhem bundelt het aanbod vanuit diverse partners in de stad en biedt dit aan op één online platform. Via dit platform zal de starter ook contact kunnen leggen met coaches uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Dit zijn echte mensen met kennis, ervaring of middelen die de starter écht verder kunnen helpen.

Op den duur zal de Startclub zich ook ‘offline’ gaan organiseren in de vorm van events. Ook staat een fysieke plek in de stad op het verlanglijstje voor de club.

Versplinterd aanbod

Starters hebben vrijwel allemaal behoefte aan advies, coaching, netwerk en/of financiering. Uit diverse recente onderzoeken bleek dat er al veel aanbod is voor de Arnhemse starter vanuit Arnhemse onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheid. Helaas bleek uit datzelfde onderzoek dat de starter dit vaak niet goed kan vinden omdat het aanbod zo versplinterd is. Hierdoor lijkt de starter in andere steden beter geholpen.

Wethouder Jan van Dellen van Economische Zaken is enthousiast over het idee: “Met de coronacrisis en de gevolgen voor onze economie in ons achterhoofd blijft het belangrijk om te blijven investeren in onze toekomst. Vandaar dat het van groot belang is dat er voor de groep startende ondernemers een goed netwerk is. Op die manier dragen we bovendien bij aan een gezond en prettig ondernemersklimaat in onze stad.”

Lancering in september

Stichting Innovatiefabriek Arnhem ontwikkelt de pilot en lanceert in september 2020 Startclub Arnhem. De organisatie heeft Michiel van Drunen als aanjager aangesteld om Startclub te leiden. Michiel zal zo veel mogelijk kwalitatieve verbindingen gaan maken tussen starters en het onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Daarnaast zal hij de organisatie laten groeien zodat deze doorgang kan vinden na de pilotfase.

Founding partners van deze pilot zijn Rabobank Arnhem en Omstreken, Hogeschool Arnhem/Nijmegen, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en Gemeente Arnhem.

Het nieuwe online platform zal binnenkort live gaan. Tot die tijd kunnen mensen hun gegevens achterlaten op www.startclubarnhem.nl.

“Starters zijn ontzettend belangrijk voor de innovatie, economie en leefbaarheid van de stad. Daarom is het van belang dat er een “platform” komt wat ondernemers met elkaar en in Arnhem verbindt. Als Rabobank willen we het verschil maken in de regio, Startclub Arnhem moet het verschil gaan maken voor de starters.” – Cris van Arkelen, directeur bedrijven Rabobank Arnhem en Omstreken.

Gerelateerde berichten