Rioolrenovatie langs fietspad van Hollandweg tot aan de Drielsedijk

Onderwerp: uitvoering rioolrenovatie

door Elderveld

Geachte heer/mevrouw,

In opdracht van de Gemeente Arnhem renoveert GMB Rioleringstechnieken B.V. binnenkort het rioolstelsel langs het fietspad vanaf de Hollandweg tot aan de Drielsedijk 25. Dat doen wij met de zogenoemde kousmethode. Door in het bestaande hoofdriool een kunststofkous aan te brengen en uit te harden met uv-licht, ontstaat een compleet nieuwe rioolleiding. Dankzij deze methode hoeft uw straat niet opengebroken te worden en blijft eventuele overlast tot een minimum beperkt.

Aanbrengen kunststofvoering
Wij brengen via de put een kunststofvoering aan in het riool die wij uitharden met uv-licht. Deze nieuwe naadloze buis neemt vervolgens de volledige functie van de oude buis over. Om te controleren of de kunststofvoering succesvol is aangebracht, wordt het hoofdriool gereinigd en geïnspecteerd.

Wat merkt u ervan?
Tijdens onze werkzaamheden wordt het hoofriool afgesloten en moeten wij de afvalwaterstoom verpompen. Deze pompen kunnen enige geluidsoverlast met zich meebrengen. Geuroverlast na de reiniging en renovatie werkzaamheden kunt u zelf snel verhelpen door de watersloten weer te vullen met water (toilet doorspoelen en kranen even laten lopen). De geur zal dan snel verdwijnen. Daarnaast wordt het fietspad afgesloten en wordt het fietsverkeer omgeleid.

Planning
De voorbereidende werkzaamheden starten op 12-06-2023. Vanaf 19-06-2023 starten wij met de renovatie van het riool. Afhankelijk van de situatie kunnen de werkzaamheden tot in de avond plaatsvinden. Wij verwachtten het werk voor 07-07-2023 volledig te hebben afgerond.

Meer informatie
Heeft u vragen over onze werkzaamheden? Of ervaart u overlast? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 – 88 54 200 of via e-mail info@gmb.eu o.v.v. de uitvoerder Johan Meijer. Op www.gmbinuwbuurt.eu vindt u meer algemene informatie over de werkzaamheden die wij in uw buurt gaan uitvoeren.

Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking.

Met vriendelijke groet,
GMB Rioleringstechnieken B.V.

Gerelateerde berichten