Praat mee over Arnhem in 2040 op koerswijzerarnhem.nl

door admin

Deze week lanceert de gemeente Arnhem de koerswijzer, www.koerswijzerarnhem.nl. Dit is een online stemwijzer waarmee u als Arnhemmer aan de hand van stellingen kunt laten weten hoe u denkt over uitdagingen waar we als stad voor staan. Na het invullen van de stemwijzer krijgt u een mogelijk toekomstbeeld van Arnhem in 2040 te zien dat gebaseerd is op uw keuzen.

Omgevingsvisie

Als gemeente zijn we begonnen met de voorbereidingen van de invoering van de Omgevingswet. Dit doen we door aan de slag te gaan met een Omgevingsvisie. Daarin staat  in grote lijnen hoe  de leefomgeving in Arnhem er in 2040 uit gaat zien.

Daarbij hebben we te maken met veel uitdagingen. Zoals voldoende woningen voor iedereen, het groen in de stad, de klimaatverandering, de bereikbaarheid per fiets, openbaar vervoer of auto en gezondheid. De ruimte is echter beperkt. Hoe we in Arnhem in de toekomst omgaan met deze uitdagingen, staat straks in de Omgevingsvisie. De keuzen die we daarin maken bepaalt hoe de stad er in 2040 uit komt te zien.

Koersdocument

De Omgevingsvisie moet nog gemaakt worden. En dat willen we doen in gesprek met de stad. Het koersdocument (zie www.arnhem.nl/koersdocument) is de basis voor dit gesprek. Het laat zien waar we als stad vandaan komen en voor welke uitdagingen Arnhem nu staat.

Ook tijdens de ‘Week van de Stad’ van 4 – 14 november zullen we gesprekken en activiteiten organiseren in grotere of, als dat door corona-maatregelen nodig is, kleinere groepen. De gemeente werkt samen met bureau Ruimtekoers aan de invulling van het programma.

Wat gebeurt er met de inbreng van inwoners?

De resultaten van de Koerswijzer en van alle gesprekken nemen we mee  als advies in de Omgevingsvisie. Die maken we  in het eerste kwartaal van 2021 definitief en bieden we aan aan de gemeenteraad en het college, die erover gaan besluiten. In deze fase is inspraak natuurlijk ook mogelijk.

Dus: benieuwd hoe uw Arnhem in 2040 eruit ziet? Vul dan de vragenlijst in op koerswijzerarnhem.nl. Dat kan tot 1 oktober. Alvast bedankt voor uw input!

Gerelateerde berichten