Marcouch grijpt in: beperkte toegang Onderkade en Steile Tuin

door admin

Een groot deel van de Onderkade, als onderdeel van de Rijnkade, is vanaf vrijdagochtend alleen nog toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Dit besluit heeft Ahmed Marcouch als voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden genomen. Ook heeft hij het besluit genomen om de Steile Tuin in park Sonsbeek alleen toegankelijk te houden via de twee in- en uitgangen aan de bovenzijde van het park. Deze maatregel gaat per direct in.

Ahmed Marcouch: ‘De meeste Arnhemmers houden zich goed aan de regels en richtlijnen die nodig zijn in onze strijd tegen corona. Daar ben ik trots op. Toch is er een kleine groep die dat niet doet. Dat zie ik op de Onderkade en in een deel van Sonsbeekpark. Hangjongeren komen daar samen in groepjes, met auto’s of scooters en fietsen, houden zich niet aan de veilige afstand en veroorzaken overlast.’ Er zijn bekeuringen uitgedeeld, maar dit leidt nog niet tot verantwoordelijk en veilig gedrag. ‘Laat deze maatregelen een waarschuwing zijn. Anders ben ik uiteindelijk genoodzaakt om de ingrijpende maatregel te nemen door plekken waar Arnhemmers graag komen volledig af te sluiten’, aldus Marcouch.

Onderkade

De afsluiting van de Onderkade gaat vrijdagochtend in. Dit geldt voor gemotoriseerd verkeer op het deel tussen de Boterdijk en de John Frostbrug. Zowel de afritten bij Vossenstraat als nabij de havenkraan worden afgezet. Verkeer wordt omgeleid. Parkeren op het afgezette deel van de Onderkade is niet meer mogelijk. Alleen bestemmingsverkeer ten behoeve van de scheepvaart mag nog van de Onderkade gebruik maken en kan alleen vanaf de zijde John Frostbrug deze bereiken. De Onderkade als onderdeel van de Nieuwe Kade blijft beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Bewoners op de Rijnkade worden geïnformeerd.

Steile tuin

In Sonsbeekpark is de Steile Tuin per direct alleen toegankelijk via de twee in- en uitgangen aan de bovenzijde van het park. Het hek aan de onderzijde van de tuin is op slot, waardoor het bijvoorbeeld niet meer mogelijk is daar met de scooter en fiets te komen.

Frisse neus

Marcouch: ‘Ik begrijp dat iedereen, zeker met het aankomende zonnige weer, de behoefte heeft om een frisse neus te halen. Maar we moeten wel ieders gezondheid beschermen. Zoek daarom ook eens andere prachtige plekken op als Immerloo park, park Klarenbeek, Lingezegen of de bosgebieden boven Arnhem. Hier zijn de paden vaak een stuk breder, waardoor het makkelijker is om tijdens je wandeling de afstand van minimaal 1,5 meter te houden. Wij moeten met elkaar volhouden. Alleen door ons allemaal te houden aan de maatregelen krijgen wij samen corona onder controle.’

Ahmed Marcouch, voorzitter van de veiligheidsregio, neemt deze besluiten op basis van de noodverordening. Beide besluiten gelden ook voor de duur van de noodverordening.

Gerelateerde berichten