Locatie Drielsedijk in beeld voor huisvesting kunstenaars KW37

door admin

De locatie Drielsedijk aan de achterzijde van de Kynologenclub in Elderveld is in beeld voor de huisvesting van kunstenaarscollectief KW37. Het college van burgemeester en wethouders wil in overleg met omwonenden bekijken of deze plek geschikt is om de kunstenaars, die op dit moment in Presikhaaf zitten, te kunnen huisvesten.

Verantwoordelijk wethouder Cathelijne Bouwkamp erover: “Het idee om op deze plek kunstenaars te huisvesten is het resultaat van een zoektocht naar een geschikte definitieve plek. Het college realiseert zich dat de eventuele komst van de kunstenaars op deze groene plek gevoelig ligt in de wijk. Bewoners van Elderveld hebben immers nogal wat voor de kiezen gehad als het gaat om het groen in hun wijk. Denk maar aan de discussie bij de Leidenweg en de Wassenaarweg, waar groen moest wijken voor respectievelijk de komst van woningen en een opvanghuis voor vrouwen. Uitgangspunt voor mij en het college is dat mogelijke komst van de kunstenaars moet zorgen voor meerwaarde op deze plek. En dat het in goed overleg gaat met de buurt. We staan kortom aan het begin van een proces waarin we hopelijk met elkaar tot een passende oplossing komen.”

Twee kansrijke locaties
Naast de locatie aan de Drielsedijk is ook nog een andere locatie in Arnhem in beeld geweest die kansrijk werd geacht. Het gaat om een plek in de wijk Elsweide achter de Intratuin. Deze locatie is moeilijk haalbaar, omdat de bereikbaarheid en ontsluiting van het terrein lastig is te realiseren in combinatie met de snelfietsroute die daar gepland is. Ook de bereikbaarheid bij eventuele calamiteiten laat te wensen over.

Een stuk historie
De zoektocht naar een nieuwe locatie voor de kunstenaars komt voort uit een opdracht van de Arnhemse gemeenteraad. Toen de kunstenaars in 2018 dakloos dreigde te worden, omdat hun tijdelijke locatie in Schuytgraaf ten einde was, besloot de gemeenteraad dat er een alternatieve plek moest komen. Dat alternatief, werd opnieuw tijdelijk, gevonden op het Merwedeterrein in Presikhaaf. De zoektocht naar een definitieve locatie heeft uiteindelijk geleid naar de locatie aan de Drielsedijk.

Gerelateerde berichten