Kruispunt Sonsbeekweg – Zypendaalseweg 25 oktober afgesloten

door admin

De kruising Sonsbeekweg – Zypendaalseweg is op 25 oktober van 5.00 uur tot 21.00 uur voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. De Amsterdamseweg van en naar het centrum blijft open.

Op de twee kruispunten Sonsbeekweg – Zypendaalseweg en Zypendaalseweg – Amsterdamseweg worden de verkeerlichten vervangen. Er komen zogenaamde ‘slimme’ verkeerslichten voor in de plaats. Deze lichten kunnen informatie uitwisselen met passerende auto’s, fietsers, hulpdiensten en bussen. Op steeds meer plekken in Arnhem komen deze verkeerslichten. Hierdoor wordt het straks mogelijk het verkeer beter te informeren en beter door te laten stromen.

Vanaf 5 oktober al werkzaamheden langs de weg

Vanaf 5 oktober worden al een aantal werkzaamheden langs de weg uitgevoerd. Er worden extra detectielussen aangelegd en alle lampen in de verkeerslichten vervangen door energiezuinige LED lampen.

Fiets en OV

Fietsers en voetgangers kunnen op 25 oktober gewoon gebruik maken van het kruispunt. Bussen van  en naar de Zypendaalseweg worden omgeleid via de Pels Rijckenstraat. De bushalte ‘Sonsbeekweg’ op de Zypendaalsweg komt te vervallen.

Gemotoriseerd verkeer

Verkeer vanaf de A50 wordt omgeleid via de Schelmseweg naar de Amsterdamseweg. Lokaal autoverkeer wordt op 25 oktober omgeleid via de Apeldoornsestraat. Verkeer naar Arnhem-Zuid kan via de Pleyroute (N325) of de A50 richting Heteren rijden.

Actuele informatie

Op www.arnhem.nl/wegwerkzaamheden vindt u de meest actuele informatie over wegwerkzaamheden.

Gerelateerde berichten