Kruising Metamorfosenallee-Hollandweg wordt verbeterd

door admin

De komende weken wordt de kruising van de Metamorfosenallee met de Hollandweg flink onder handen genomen. De hele kruising krijgt nieuw asfalt, de busbanen worden verlegd en ook de fietspaden worden vernieuwd. De werkzaamheden beginnen op dinsdag 21 juni. Als alles volgens planning verloopt, is de kruising eind augustus helemaal klaar.

Betere doorstroming

De aanpassing is nodig om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Door het aanpassen van de busbanen, heeft de bus in de nieuwe situatie minder last van de auto’s die voor het verkeerslicht staan. Dat is tijdwinst voor de busreizigers. Ook wordt de groene golf op de Burgemeester Matsersingel – waar ook dit kruispunt bij hoort – verbeterd, zodat auto’s beter kunnen doorstromen. Dat is niet alleen prettig voor de automobilist, maar scheelt ook extra afremmen en optrekken en geeft dus minder uitstoot van schadelijke stoffen. Het nieuwe asfalt is stiller, zodat er minder geluidsoverlast is.

Kruising blijft bereikbaar

Zolang de werkzaamheden duren, blijft het kruispunt richting Schuytgraaf en centrum grotendeels bereikbaar. De Hollandweg is vanaf de Vlaardingenweg tot aan het kruispunt in beide richtingen alleen nog te gebruiken voor lijnbussen en fietsers. Ook zijn er steeds rijbanen of fietspaden afgesloten omdat er gewerkt wordt. In dat geval zijn er lokaal omleidingsroutes en wordt de maximumsnelheid verlaagd. Let daarom goed op de borden! Op sommige momenten wordt er ook in de avonduren en ’s nachts gewerkt. Werkzaamheden die veel lawaai maken, zoals frezen, zagen en trillen, worden zoveel mogelijk overdag uitgevoerd. Ter plaatse zijn er vaak verkeersregelaars die de weggebruikers helpen de juiste weg te vinden.

Meer weten over het project of de voortgang volgen?

Kijk kan op de projectwebsite over de Hollandweg. Of installeer de app ‘HOV Hollandweg’, die zowel verkrijgbaar is voor Apple als voor Android.

Gerelateerde berichten