Gratis hulp bij terugdringen energieverbruik

door admin

In Arnhem wordt er op verschillende manieren gratis hulp geboden om bewoners te helpen bij het terugdringen van hun energiegebruik en daarmee ook hun energierekening. Ook jij kunt hierbij helpen door bewoners die je spreekt of waar je over de vloer komt door te verwijzen naar de Energiebank regio Arnhem waar al deze mogelijkheden zijn ondergebracht.

Hieronder vind je welke hulp er allemaal wordt aangeboden en op welke manier bewoners zich kunnen aanmelden. Alle Arnhemmers die moeite hebben met het betalen van hun energierekening komen hiervoor in aanmerking.

Energiecoaching

De energiecoaches van Energiebank regio Arnhem helpen huishoudens in Arnhem en omgeving bij het verlagen van hun energieverbruik en energiekosten. De energiecoach is er voor alle Arnhemmers die moeite hebben met het betalen van de energierekening.

Wat doet een energiecoach?

  • De energiecoach geeft huishoudens tips en advies over het verlagen van het energieverbruik. Dit is maatwerk; aankelijk van de behoefte van het huishouden komt de energiecoach 1 tot 5 keer langs.
  • De energiecoach plaatst samen met het huishouden bespaarproducten in de woning. Het gaat daarbij o.a. om radiatorfolie, tochtstrips, brievenbusborstels, ledlampen, besparende douchekoppen, etc.
    → Het advies en de bespaarproducten zijn geheel gratis.

Hoe vraag je een energiecoach aan?

Via www.arnhemaan.nl/energiecoach kan een aanvraag worden gedaan. Ook kan er gebeld worden met 06 42875830.

Witgoedregeling
Dit is een tijdelijke regeling van de gemeente Arnhem waarmee Arnhemmers, die in aanmerking komen voor de energiecoach, hun oude ‘energieslurpende’ koelkast, wasmachine of vriezer met subsidie kunnen vervangen door een energiezuinige variant. Daarmee is het mogelijk om 50 tot 240 euro jaarlijks op de energierekening te besparen. De Energiebank regio Arnhem beoordeelt of de inwoner in aanmerking komt voor subsidie.

(Buurt)KlusBedrijven
In de wijken Malburgen, Geitenkamp en Spijkerkwartier zijn BuurtKlusBedrijven opgericht om mee te helpen bij het besparen van energie. Ook is er stadsbreed een KlusBedrijf actief om bewoners in de andere wijken te
helpen bij energiebesparende klussen.

Wat doet een (Buurt)KlusBedrijf?
Deze bedrijven voeren middelgrote energiebesparende klussen uit zoals het ophangen van isolerende gordijnen, toepassen van kozijnfolie bij enkelglas, plaatsen van tochtstrips, dichtmaken van gaten en kieren d.m.v. pur en kit,
optimaliseren van de cv-installatie en het isoleren van cv-leidingen.

→ Deze werkzaamheden en materialen zijn geheel gratis.

Hoe kom je hiervoor in aanmerking?
Tijdens een energiecoachingstraject bekijkt de energiecoach of de werkzaamheden van het (Buurt)KlusBedrijf in de woning van het huishouden kunnen worden uitgevoerd. De energiecoach schakelt vervolgens het (Buurt)KlusBedrijf in. Het (Buurt)KlusBedrijf neemt contact op met het huishouden voor een afspraak.

Gerelateerde berichten