Groot onderhoud Airborneplein

door admin

Op maandag 8 augustus 2022 start de gemeente Arnhem met grootschalige werkzaamheden aan het Airborneplein. De fietstunnels in de Berenkuil worden opnieuw waterdicht gemaakt en het plein zelf krijgt nieuw asfalt.

De werkzaamheden worden gelijktijdig uitgevoerd met de werkzaamheden aan de John Frostbrug door Rijkswaterstaat. Hierdoor rijdt momenteel relatief weinig verkeer over het Airborneplein. Minder mensen hebben zo last van de werkzaamheden.

De planning van de werkzaamheden is als volgt:

Vanaf maandag 8 augustus: waterdicht maken fietstunnels

Op maandag 8 augustus wordt gestart met het opnieuw waterdicht maken van de fietstunnels in de Berenkuil, de ondergelegen fietsrotonde. Deze werkzaamheden worden van bovenaf uitgevoerd. Het (fiets-)verkeer ondervindt hierdoor geen hinder. Deze werkzaamheden duren 2 weken.

Vanaf maandag 15 augustus: asfalteren Walburgstraat

Vanaf maandag 15 augustus wordt de Walburgstraat van nieuw asfalt voorzien. Het gaat om het gedeelte tussen de Beekstraat en het Airborneplein. Ook worden voorbereidingen getroffen voor de werkzaamheden en omleidingen voor de week erop.

Vanaf maandag 22 augustus: asfalteren oostzijde Airborneplein

Vanaf maandag 22 augustus wordt de oostzijde van het Airborneplein opnieuw geasfalteerd. Het verkeer op de centrumring wordt dan onder andere omgeleid via de Eusebiusbinnensingel (centrumzijde). Ook bussen worden omgeleid. Deze stoppen dan niet op de Boulevard Heuvelink en Johan de Wittlaan.

Vanaf maandag 29 augustus: asfalteren westzijde Airborneplein

Vanaf maandag 29 augustus wordt aan de westzijde van het Airborneplein gewerkt. Dit deel is dan afgesloten. Verkeer wordt via de Eusebiusbuitensingel omgeleid. Ook is het dan niet mogelijk om vanaf de Turfstraat naar het Airborneplein te rijden. Verkeer vanuit parkeergarage Musis wordt ook omgeleid.

Vanaf maandag 5 september: asfalteren aanbruggen

Vanaf maandag 5 september is de aannemer van Rijkswaterstaat klaar met de werkzaamheden aan de John Frostbrug. Als laatste asfalteren we dan de ‘aanbruggen’ opnieuw. Dit zijn de weggedeelten tussen het Airborneplein en de John Frostbrug aan de noordzijde, en het gedeelte tussen de brug en het De Monchyplein aan de zuidzijde.

Na 10 september: voorbereidingen Airborneherdenking

Als alles volgens planning verloopt zijn alle werkzaamheden op vrijdagavond 9 september afgerond. Op zaterdag 10 september kan het verkeer dan weer ongehinderd gebruikmaken van de brug. Dan starten wel de voorbereidingen voor de jaarlijkse Airborneherdenking en het evenement Bridge to Libertion. Deze vinden beiden plaats op vrijdag 16 september 2022. Hiervoor is van 13 september tot en met 15 september iedere avond tussen 19.00 uur en 6.00 uur de rijstrook de stad uit van de brug dicht. Tenslotte gaat de brug op vrijdag 16 september tijdens beide evenementen tussen 17.30 en 6.00 uur nog eenmaal dicht voor al het verkeer.

Omleidingen en alternatieve routes

Omleidingen worden ter plekke met borden aangegeven. Houd rekening met extra reistijd. De meest actuele informatie over buslijnen en bushaltes vindt u op www.breng.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden aan de John Frostbrug op de website van Rijkswaterstaat.

Gerelateerde berichten