Gemeente Arnhem start met de evaluatie van het asielzoekerscentrum Elderhoeve in Elden

door admin

Bijna vijf jaar geleden ging het asielzoekerscentrum (azc) Elderhoeve van start. We spraken toen met omwonenden af dat er na vijf jaar een evaluatie plaatsvindt. Deze evaluatie gaat nu van start. Vanwege het coronavirus is evalueren tijdens een bijeenkomst niet mogelijk. We stuurden daarom enquêtes naar omwonenden. Daarnaast plannen we ook met een aantal omwonenden gesprekken in. De uitkomsten van de evaluatie nemen we mee in de beslissing over het wel of niet voorzetten van het azc op deze locatie.

Evaluatie

Op 18 april liep de bestuursovereenkomst tussen het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente Arnhem af. In mei 2020 start daarom de evaluatie. Tijdens de evaluatie onderzoeken we:
1.       Urgentie en juridische overwegingen: Is dezelfde aanleiding nog van kracht als in 2016?
2.       Sociaal en maatschappelijk vraagstuk: Wat is de invloed van het azc op de omgeving? Een onderdeel hiervan zijn interviews en een enquête onder bewoners in de buurt. Deze gesprekken worden gepland in juni.
3.       Financiële aspecten: wat kost een azc?

Besluit in oktober

Op basis van de evaluatie neemt het college in oktober een besluit over het al dan niet verlengen van de bestuursovereenkomst. Het COA gaf al aan bij de gemeente dat ze voor een periode van vijf jaar weer willen verlengen.

Wilt u meer weten?

Bekijk de veelgestelde vragen over azc Elderhoeve. Wilt u de raadsbrief lezen? Kijk dan hier. Heeft u nog geen antwoord op uw vraag? Dan kunt u ook mailen naar evaluatieazc@arnhem.nl.

Gerelateerde berichten