Dodenherdenking op 4 mei

door admin

Op 4 mei staan we in Arnhem, net als in de rest van Nederland, stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de conflicten en vredesmissie waar Nederland sindsdien bij betrokken was. Vanwege de coronamaatregelen vindt de herdenking ook dit jaar in aangepaste vorm plaats, zonder publiek.

Een bloemstuk of krans leggen

Wilt u graag een krans, bloemstuk of bloemen leggen op 4 mei? Geef dit dan per email door aan de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen. Zij zorgen er voor dat de kransleggingen verspreid over de dag, tussen 9.30 uur en 19.00 uur plaatsvinden bij het monument “Mens tegen Macht” op het Audrey Hepburnplein.

Namens het stadsbestuur legt burgemeester Ahmed Marcouch samen met de vice-voorzitter van de gemeenteraad samen een krans.

Wat betekent herdenken voor u?

Om inhoud en vorm te geven aan herdenken en vrijheid is in opdracht van de Arnhemse Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen een korte film gemaakt. Wat betekent herdenken eigenlijk? Hoe beleeft u vrijheid? Wat betekenen de oorlogsmonumenten in onze stad? Met deze vragen zijn Arnhemse jongeren Fenna, Lili en Ayman op pad gegaan langs oorlogsmonumenten in onze stad, Joop Pessink, wiens vader is omgebracht in de oorlog, en burgemeester Marcouch. In deze minidocumentaire leert u over al deze vragen en over hoe Fenne, Lili en Ayman denken over vrijheid en herdenken.

De film is onder andere te zien op de website van de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen en via onze socialmediakanalen.

Gerelateerde berichten