Binnenkort bij u op de deurmat; Wijkgids ‘Verbonden in Elderveld’

door admin

Er wordt ons als wijkmanagers wel eens gevraagd wat Elderveld zo mooi maakt. Nou, fiets op een zonnige lentedag maar eens door de wijk, zie de winkelende mensen bij Elderhof, de kinderen spelen op de playground bij de sporthal of over de toestellen klauteren in de Waterspeeltuin – en dat allemaal in een groene omgeving.

Elderveld is divers en leeft!

Maar er is nog een heel andere kant van de wijk. Een kant waar de bewoners wat voor elkaar proberen te betekenen. Of het nu gaat om mensen gezelschap bieden met een schaakclub of fysiek beperkten helpen met hun boodschappen: men probeert op elkaar te letten en voor elkaar te zorgen.

Het is de collectieve kracht van Elderveld: maatschappelijke betrokkenheid. Maar te vaak blijven dit soort initiatieven onderbelicht, terwijl wijkbewoners er hun ziel en zaligheid in stoppen en anderen de hulp goed kunnen gebruiken of graag deel willen nemen aan een activiteit!

De gids hebben we gemaakt voordat Corona uitbrak, dit betekent dat veel activiteiten momenteel niet of beperkt plaatsvinden en soms zijn er creatieve alternatieven bedacht. Toch vinden we het belangrijk om u te laten zien welke initiatieven er in de wijk zijn en bieden wij de wijkbewoners van Elderveld graag de gids aan, die huis aan huis verspreid wordt.

Als gemeente vinden wij het namelijk belangrijk dat bewoners zelf initiatief nemen in de wijk en we proberen dat waar mogelijk te ondersteunen, met advies of budget.

In Verbonden in Elderveld vind je een overzicht van alle sociale initiatieven en projecten waar je als bewoner een beroep op kunt doen of aan kunt deelnemen en lees je verhalen over de mensen erachter.

Wij hopen dat de gids Verbonden in Elderveld, (ook in Coronatijd) goed van pas komt!

Team Leefomgeving Elderveld / Schuytgraaf
Carla Butzelaar
Silvia Groosman
Ernie Hoffmeister
Machiel Driessen

schuytgraaf-elderveld@leefomgevingarnhem.nl

Gerelateerde berichten