Bijna 1.000 gratis bomen voor Arnhemmers in ‘hete wijken’

door admin

Woensdag 25 november start de gemeente met het uitdelen van de gratis bomen en nestkastjes voor Arnhemmers. De actie voor gratis bomen en nestkastjes werd begin dit jaar aangekondigd. Er werd massaal op gereageerd. In totaal worden vanaf woensdag in drie dagen tijd 911 bomen en 1.022 nestkastjes uitgedeeld in de stad. De actie is erop gericht om in de tien meest versteende wijken in Arnhem meer groen toe te voegen. De nestkastjes op hun beurt helpen mee om de biodiversiteit in de stad te vergroten.

Door de uitbraak van het coronavirus werd de uitlevering van de bomen, die in maart van dit jaar gepland stond, verplaatst. In plaats van dat Arnhemmers de bomen moeten ophalen worden de bomen en nestkastjes nu thuisbezorgd. Dat gebeurt op een milieuvriendelijke manier met hulp van de Groene Rijders en medewerkers van arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor. Op de elektrische bestelfietsen van de Groene Rijders worden de komende dagen bijna 1.000 adressen bezocht om een boom en of nestkastje te bezorgen bij Arnhemmers die hebben meegedaan aan de actie.

Groene stad
Wethouder Cathelijne Bouwkamp: “Het is mooi dat we nu, middenin het plantseizoen, de bomen en nestkastjes kunnen uitreiken aan onze Arnhemmers. De actie helpt om onze stad groener te maken. En dat is precies wat we met onze plannen zoals het nieuwe bomenbeleid en de klimaatadaptatie willen bereiken. Het is goed om te zien dat onze voornemens los komen van papier en leiden tot concrete en zichtbare acties in de stad.”

Samenwerking
Dat de bomen en nestkastjes worden thuisbezorgd is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen gemeente, Groene Rijders, Scalabor, duurzame kwekerij De Batterijen uit Ochten, firma Renzo Hop en Siza Mooiwerk. De tien meest versteende wijken waarvan inwoners aan de actie konden deelnemen zijn: Binnenstad, Nieuwe Kadekwartier, Arnhems Broek, Spijkerkwartier, Klarendal, Sint Marten, Coehoorn, Kronenburg, de Overmaat en Rijkerswoerd-West.

Gerelateerde berichten