2,9 miljoen extra om energiearmoede in Arnhem tegen te gaan

door admin

Er komt 2,9 miljoen extra om de energiearmoede in Arnhem aan te pakken. Voor een groeiende groep Arnhem is het nog steeds moeilijk om de energierekening te betalen. De kosten zijn door de stijgende gasprijzen en hoge inflatie het afgelopen jaar flink gestegen. En de prijzen voor het aankomende jaar zijn onzeker. Ongeveer 10.000 huishoudens worden hierdoor getroffen. Om deze huishoudens te ondersteunen bij hun betalingsproblemen en een lagere energierekening mogelijk te maken, krijgt de Arnhemse Aanpak Energiearmoede nu 2,9 miljoen extra.

Cathelijne Bouwkamp (wethouder Energie): “We doen zoveel mogelijk om Arnhemmers te helpen om minder energie te verbruiken in hun woning. Dat doen we met energiecoaches die advies geven en kleine maatregelen nemen. Maar dat doen we ook met het buurtklusbedrijf, die grotere maatregelen nemen in het isoleren. Samen met partners zien we dat het echt werkt. We komen steeds meer achter de voordeur van mensen. En dat helpt. We vinden het heel belangrijk om dit te blijven doen omdat we niemand mogen achter laten.”

Met de 2,9 miljoen kan de aanpak ook worden uitgebreid. Naast het vaker kunnen aanbieden van klusteams en energiecoaches, kunnen er ook lessen gegeven worden op scholen, is er ruimte voor informatiecampagnes en is er meer geld voor meer partijen om sneller te kunnen helpen.

Met de stijging van 2,9 miljoen, stijgt het totale bedrag voor de Arnhemse Aanpak Energiearmoede naar 6,45 miljoen.

Gerelateerde berichten