Wijkactieplan 2019-2020

door admin

Het Wijkplatform Elderveld heeft afgelopen jaar zich bezig gehouden met het inventariseren van de nieuwe aandachtspunten vanuit de wijk. Deze zijn samengevoegd tot 7 wijkactieplan punten. Voor elk wijkactieplan punt zal door een (bestaande of nieuwe) werkgroep opgestart worden. Indien er een nieuwe werkgroep moet komen, moet er voldoende deelname zijn van wijkbewoners. Bij geen deelname vanuit de wijk zal het punt niet verder opgepakt kunnen worden.

1. Zwerfvuil & ander vuil in de wijk

Al ruime tijd bestaat de werkgroep Elderveld Schoon. Deze werkgroep zet zich in om schoonmaakacties in de wijk te organiseren en andere wijkbewoners te stimuleren om zelf ook de buurt / straat schoon te houden. Er hebben in dit afgelopen jaar meerdere schoonmaakacties plaatsgevonden. De werkgroep is altijd op zoek naar nieuwe leden / betrokkenen bewoners die mee willen helpen tijdens een dergelijke schoonmaakactie. Wilt u een keer mee helpen? Houd dan onze Facebook pagina facebook.com/elderveldschoon/ in de gaten.

2. Onderhoudsbeleid Gemeente / Groen in de wijk

Vanuit diverse wijkbewoners zijn er vragen / klachten binnen gekomen bij het inventariseren m.b.t. het onderhoudsbeleid van de Gemeente Arnhem. Als Wijkplatform Elderveld zijn we op zoek naar mensen die zich willen inzetten om deze punten op te pakken in samenwerking met de Gemeente. Lijkt het je wel iets om hiermee aan de slag te gaan? Stuur dan een e-mail naar wijkplatform.elderveld@gmail.com. Het Wijkplatform gaat graag samen met u hiermee aan de slag.

3. Verkeer (Algemeen & Hollandweg)

Het verkeer in de wijk bleek ook deze keer weer een aandachtspunt vanuit de wijk. Er wordt binnenkort een werkgroep gestart, die hier specifiek mee aan de slag gaat. Wilt u hier over mee praten? Neem dan even per e-mail contact met ons op. Zodra er een datum bekend is voor een 1e bijeenkomst, wordt deze dan met u gecommuniceerd.

4. Veiligheid

Veiligheid is een nieuw aandachtspunt, die wij als Wijkplatform hebben binnen gekregen tijdens de inventarisatie voor het Wijkactieplan. Ook voor deze werkgroep zijn wij op zoek naar bewoners uit de wijk die hiermee aan de slag willen gaan. Interesse? Ook dan kunt u een e-mail sturen naar het e-mailadres van het Wijkplatform Elderveld.

5. Winkelcentrum

Vanuit het Wijkplatform is er reeds een werkgroep Winkelcentrum. Echter is deze werkgroep op zoek naar nieuwe leden, die zich willen inzetten voor het verbeteren van het Winkelcentrum. U gaat dan als werkgroep in gesprek met de winkeliers, Gemeente en andere betrokken partijen. Wilt u deze uitdaging wel aan gaan? Mail ons dan en wij brengen u in contact met de werkgroep.

6. Speelvoorzieningen

Bij de inventarisatie zijn er diverse punten aangeleverd m.b.t. de speelvoorzieningen in de wijk. Het Wijkplatform wilt daarom een nieuwe werkgroep hiervoor gaan opstarten samen met wijkbewoners, die zich hiervoor willen inzetten. Wilt u wel in gesprek met het Wijkplatform en de Gemeente over de speelvoorzieningen in de wijk? Meld u dan aan voor deze werkgroep door even een e-mail te sturen naar wijkplatform.elderveld@gmail.com.

7. Activiteiten voor jong en oud

Het laatste wijkactieplan punt is Activiteiten voor jong en oud. Voor dit aandachtspunt bestaat de werkgroep Elderveld Open. De werkgroep gaat in 2019 weer verder met het organiseren van diverse activiteiten voor jong en oud. Activiteiten variëren van een Nixfeestje voor de jongeren, Bingo voor jong en oud en natuurlijk weer Wijkfeest Elderveld Open. Wilt u wel een keer meehelpen bij een activiteit? Neem dan even contact op via Elderveldopen.nl

Gerelateerde berichten