Verbeteren leefbaarheid van het winkelcentrum

Werkgroep Winkelcentrum

door admin

Bij het inventariseren van aandachtspunten voor onze wijk enkele jaren geleden, kwamen er diverse punten naar voren voor het winkelcentrum. Danielle Onck en Henny Riemslag gingen hier mee als werkgroep Winkelcentrum Elderhof aan de slag. In samenwerking met de Gemeente hebben beide dames een aantal punten kunnen oppakken:

  • De oprit vanaf het fietspad Elderhofseweg naar het Winkelcentrum is verlegd en er zijn schapenhekken op het voetpad geplaatst.
  • De stoeprand tussen fietspad en parkeerplaatsen tegenover New York Pizza is verlaagd, zodat bezorgers direct het fietspad op kunnen.
  • Er zijn vakken op het trottoir aangebracht waar New York Pizza zijn fietsen/scooters kan parkeren.
  • Er zijn 3 extra parkeerplaatsen gerealiseerd voor de Zeeman.

In december 2019 heeft Danielle de voortrekkersrol van de werkgroep overgedragen aan Theo Kasteel. De eerste actie, die Theo ondernam met de nieuwe werkgroep, was het organiseren van een kerstmarkt met de winkeliers en wijkvereniging Elderveld.

Leefbaarheid van het Winkelcentrum Elderhof
De werkgroep Winkelcentrum wil zich samen met de winkeliers inzetten om de leefbaarheid van het winkelcentrum te behouden en te verbeteren. Zodat er aandacht vanuit Gemeente, winkeliers en Wijkplatform Elderveld blijft voor alle knelpunten, zoals het algemeen bekende parkeerprobleem rondom het winkelcentrum. Maar ook het fietsen binnen het centrum, overlast van duiven en hangjongeren, etc. Hiervoor is er nauwe samenwerking met voornamelijk de winkels Animals and More, DA, Primera, Jumbo, Zeeman, Zonnestudio Elderveld  en Gall & Gall.

“Steeds meer winkeliers doen mee met de acties om de sfeer van het winkelcentrum te verbeteren. Samen moeten we ervoor zorgen dat de mensen het winkelcentrum blijven bezoeken op een prettige manier,” vertelt Theo. “We werken uiteraard ook samen met de Gemeente Arnhem om de leefbaarheid van het winkelcentrum Elderhof te verbeteren.” Zo wordt er bijvoorbeeld in de maand juni in overleg met de werkgroep een schaaktafel geplaatst op het winkelcentrum door de Gemeente Arnhem. Deze schaaktafel komt bij het informatiebord van het Wijkplatform.

Diverse acties gedurende het hele jaar samen met winkeliers
Jaarlijks wordt er door de werkgroep samen met de winkeliers allerlei acties opgezet. Een voorbeeld is dat het winkelcentrum versierd wordt rondom het dames- en herenvoetbal. Ook is het weer de bedoeling om het winkelcentrum met kerst te versieren met kerstbomen en verlichting. Zo wordt er ook gekeken met de Gemeente of er voor komende jaar de boom op grasveld achter de Driemondplein-flat voorzien kan worden van kerstverlichting. Jaarlijks worden ook de plantenbakken binnen het winkelcentrum verzorgd in samenwerking met de werkgroep. Dit wordt samen met de winkel Animals and More opgepakt.

“Naast deze acties van de werkgroep samen met de winkeliers, zet de werkgroep zich dit jaar ook weer in voor extra aandacht voor het parkeerprobleem rondom het Winkelcentrum,” vertelt Theo. “Hiervoor willen wij dit jaar in gesprek met de Gemeente Arnhem en de werkgroep Groen Divisie van het Wijkplatform. Er moet gekeken worden naar een mogelijke oplossing. Een ander aandachtspunt zijn extra prullenbakken en overlast/vernieling. Met Gemeente en de wijkagent(en) blijven we daarover in gesprek.”

De werkgroep zal zich dit jaar blijven inzetten ten behoeve van het winkelcentrum, zeker over de eerdergenoemde punten.

Lijkt het je leuk om je daarmee bezig te houden of heb je aandachtspunten voor de werkgroep? Neem dan gerust contact met de werkgroep op. Tevens kan dit door een e-mail te sturen naar wijkplatform.elderveld@gmail.com.

Gerelateerde berichten