Uitslag Hondenspeelveld Enquête

door admin

Tot 17 november 2020 konden wijkbewoners een online enquête invullen over de eventuele realisatie van een hondenspeelveld. Tijdens de vergadering van het Wijkplatform Elderveld op 18 november 2020 is de uitslag van deze enquête besproken. Het resultaat van de enquête is:

Er hebben liefs 103 wijkbewoners gereageerd op de enquête, naar aanleiding van het bericht op de wijkwebsite en in de vorige wijkkrant. We komen uit op:

  • 72,8% is voor realisatie van een hondenspeelveld in onze wijk.
  • 25,2% ziet een hondenspeelveld in de wijk niet zitten
  • 1,9% heeft geen mening hierover

Als Wijkplatform Elderveld hebben wij vooraf aangegeven dat we een minimaal 250 reacties willen alvorens wij het in ons overleg gaan bespreken en het oppakken. De behoefte is er zeker wel, maar niet voldoende om een draagvlak te kunnen onderbouwen richting het Wijkplatform.  Maar hier blijft het niet bij! Het onderwerp “Honden” en “Losloopgebieden” wordt namelijk ook meegenomen in de dierenwelzijnsnota van de Gemeente Arnhem. Een onderdeel daarvan is dat er een team vanuit de Gemeente zelf locaties gaat zoeken waar honden kunnen loslopen en waar dit juist niet kan. Wijkbewoners zullen hier ook een rol in gaan spelen. De mensen die in de enquête hebben aangegeven, deel te nemen in een gesprek, worden hierover bericht vanuit de Gemeente Arnhem.

Gerelateerde berichten