Leden wijkplatform stellen zich voor: Theo Kasteel

door admin

Theo woont al 14 jaar in de wijk in de Jan Hovingflat op de rand van de wijk. Theo is in 2019 lid geworden van het Wijkplatform. Theo is bekend in de wijk vanuit zijn rol in de werkgroep Winkelcentrum. Daarnaast is hij ook actief bij Eldenia in onze buurwijk Elden.

Waarom ben je lid van het Wijkplatform?

“Ik vind het belangrijk dat voor de wijkbewoners om samen met het Wijkplatform meer activiteiten in de wijk te organiseren.” Toen bij het aftreden van diverse bestuursleden, werd Theo gevraagd of hij zich niet wilde inzetten als bestuurslid. Theo is sinds circa 2 jaar lid van het bestuur van het Wijkplatform.

Wat motiveert je om voor de wijk bezig te zijn als lid van het Wijkplatform?

Theo zet zich in om de mensen samen te brengen en zo door te groeien tot nieuwe initiatieven. “Zo zijn we ook begonnen met het nieuwe initiatief voor het koffieochtendje”. Theo houdt zich vooral bezig met het winkelcentrum, hij zit ook in de werkgroep Winkelcentrum Elderhof. Daarnaast wil hij zich ook bezighouden met verkeer in de wijk, zoals de zebrapaden in onze wijk.

Wat heb je bereikt met of voor de wijk? Waar heb jij een rol in gespeeld als Wijkplatform-lid?

“Vanuit de werkgroep Winkelcentrum heb ik samen met de winkeliers diverse activiteiten van de grond gekregen om zo meer leefbaarheid te creëren.” Denk dan bijvoorbeeld aan de kerstbomen, bloemenactie, de plantenbakken en schaaktafel op het winkelcentrum.

Wat is je wens voor de toekomst?

“Mijn wens is dat er meer wijkbewoners betrokken zijn met de wijk en zich zo inzetten voor het Wijkplatform. Binnen de werkgroepen zien we ook dat er vrijwilligers nodig zijn. Dus meld je aan als vrijwilliger!”.

Gerelateerde berichten