Leden wijkplatform stellen zich voor: Marie-Louise Peters-Vlietman

door admin

Marie-Louise Peters-Vlietman is een van de leden van het Wijkplatform Elderveld. Zij woont al sinds 1975 in de wijk. En is zelfs een van de eerste bewoners aan de Haarlemweg.

Waarom ben je lid van het Wijkplatform?

Tijdens het gesprek met Marie-Louise vertelt ze dat zij vanuit de toenmalige bewonerscommissie van Vivare lid was geworden van het Wijkplatform. Zij was door de voormalige afgevaardigde van deze bewonerscommissie gevraagd om de taak over te nemen. Dit was rond 1996. Zij heeft deze rol graag op zich genomen.

Wat motiveert je om voor de wijk bezig te zijn als lid van het Wijkplatform?

Marie-Louise is dus al lange tijd lid van het Wijkplatform. En nog steeds gemotiveerd om zich voor de wijk in te zetten. De kans krijgen om iets voor de wijk te betekenen is voor haar motivatie genoeg. Marie-Louise: “Zeker ook door de momenten wanneer het lukt om iets voor de wijk voor elkaar te krijgen. Mede dankzij de samenwerking met diverse wijkbewoners en wijkpartners.”

Wat heb je bereikt met of voor de wijk? Waar heb jij een rol in gespeeld als WPF-lid?

In 2002 is Marie-Louise betrokken geweest bij het enquêteren in de wijk, aan de hand van het ABCD-methode. Deze methode brengt sociale relaties tot stand en mobiliseert capaciteiten van bewoners, organisaties en instellingen binnen de wijk.  “Aan de hand van de resultaten hiervan is de werkgroep Elderveld Actief opgestart met de burenhulp. Sindsdien helpen we vanuit deze werkgroep diverse wijkbewoners met kleine hulpvragen.” Marie-Louise was ook betrokken bij het opzetten van de werkgroep Straat in Actie voor de uitleen van materialen voor wijkactiviteiten.

“Ook vind ik het erg belangrijk dat de vrijwilligers zelf ook in het zonnetje worden gezet als bedankje voor hun inzet. Dit was in het begin jaren van het Wijkplatform nog niet. Hier heb ik me dan ook voor ingezet om dit te kunnen realiseren. Jaarlijks zien we de lijst met vrijwilligers van het Wijkplatform groeien. Een goed teken!”.

Wat is je wens voor de toekomst?

Marie-Louise: “Ik hoop dat ik me nog lang mag blijven inzetten voor de wijk op een leuke en gezellige manier. Ik hoop dat er meer – ook jonge – mensen zich willen en gaan inzetten, om gezamenlijk te werken aan een prettige wijk.”

 

Gerelateerde berichten