Leden Wijkplatform stellen zich voor: Léon Regli

“Ik wil graag een drijvende kracht zijn, om groene zaken voor elkaar te krijgen."

door admin

In 2007 op zoek naar een woning in Arnhem Zuid, vond Léon Regli de wijk Elderveld het meest aantrekkelijkst. Dit vanwege het groen, de rust en de mogelijkheden om de hond te wandelen.

Waarom ben je lid geworden?
“Voordat ik lid werd van het wijkplatform was ik al betrokken bij groene initiatieven in de wijk. Zo heb ik – toen de LIDL pal voor mijn deur ging verbouwen en uitbreiden, hen kunnen bewegen de lange muur aan onze straat te vergroenen. En van het een kwam het ander; Ria Huls polste mij of ik interesse had lid te worden van het wijkplatform.”

Wat is je motivatie? 
“Ik ben hier komen wonen vanwege het groene karakter van de wijk. En ik zie ik graag dat dat zo blijft. En waar mogelijk zelfs uitgebreid en verbeterd wordt.”

Wat is jouw rol?
“Ik wil graag een drijvende kracht zijn, om groene zaken voor elkaar te krijgen. Dat de juiste mensen gemotiveerd worden. Ook bij de gemeente werken gewone mensen als jij en ik. Wederzijds begrip en waardering is dan het sleutelwoord voor samenwerking.”

Wat heb je bereikt?
“Als Groen Divisie (daarvoor Groen en Milieu, “Kappen met kappen” en Elderveld Groen) hebben we soms op de achtergrond, toch aardig wat zaken bereikt. Zoals: een wijkgroenagenda met diverse projecten en aandachtspunten, compensatiegelden voor verschillende projecten in de wijk, 2 keer per jaar een wijk- of buurtschouw, de verdere vergroening van de Hollandweg. En de vinger aan de pols houden van lopende projecten.”

Wat is je wens voor de toekomst?  
“Ik zou het erg toejuichen als ook meer bewoners tot vergroening van hun huizen en tuinen zouden over gaan. En zou bijvoorbeeld het gigantische dak van ons winkelcentrum niet kunnen worden voorzien van een groen dak? Als je op GOOGLE MAPS de plattegrond van de wijk bekijkt, zie je nog veel (te veel) grijs. Uiteindelijk krijgen we allemaal te maken met klimaatverandering. Mooi als we er al op voorbereid zijn.”

Gerelateerde berichten