Jaarlijkse activiteiten voor jong & oud

Werkgroep Elderveld Open

door admin

De Werkgroep Elderveld Open bestaat al meerdere jaren, in de beginjaren had de groep een andere invalshoek. Elderveld Open is in 2012 opgericht om een kunstroute in de wijk te organiseren. Een dag dat mensen bij elkaar konden binnenkijken naar (amateur)kunst, maar ook op enkele centrale plekken in de wijk waar diverse mensen hun hobby ofwel passie lieten zien.

Nadat deze kunstroute in de wijk al voor 3 keer georganiseerd was, werd er door de wijk een wijkactieplan samengesteld in 2016-2017.  Een van de punten was meer activiteiten voor jong en oud. Het Wijkplatform wilde dit zeker ook oppakken en zo werd er gevraagd of de werkgroep Elderveld Open dit wilde gaan doen. Na een oproep voor nieuwe leden, werd de werkgroep gevormd met Brenda Larbui, Danielle Onck en Linda Klop. Helaas heeft Brenda dit jaar besloten om te stoppen als lid van de werkgroep.

Het organiseren van diverse activiteiten

Jaarlijks zetten deze vrouwen zich in voor het organiseren van diverse activiteiten, onder andere het Wijkfeest – dit jaar op 4 september – met braderie en podium programma, Halloween Griezeltocht, een Bingo en een Pubquiz. “Gelukkig hebben we altijd bij diverse activiteiten hulpkrachten gehad , zoals bijvoorbeeld Theo – de kinderen van Brenda – Eric, Alex en Freddie,” zegt Linda. Zo zijn er wel meer mensen te benoemen, die incidenteel helpen tijdens de activiteiten die de werkgroep organiseert. Zo was er vorig jaar met de Halloween Griezeltocht een vrijwilligersgroep van zo’n 40 mensen.

Er zijn diverse NIX feestjes georganiseerd voor de jeugd, een speurtocht door de wijk, een Oud-Hollandse spelletjes avond voor de ouderen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Met de activiteiten wil de werkgroep wijkbewoners met elkaar te verbinden, dat ze elkaar leren kennen. “Doordat mensen elkaar ontmoeten als vrijwilliger of deelnemer bij de activiteiten ontstaat er meer saamhorigheid. Voor Elderveld een wijk zonder ontmoetingscentrum/kern, is dit erg belangrijk,” gaat Daniëlle hier op in.

Wijkfeest Elderveld Open

Momenteel is de werkgroep druk met het organiseren van het Wijkfeest op 4 september 2022. “Het blijft altijd een hele ervaring. We starten op de dag zelf al om 7 uur ’s ochtends met het opbouwen,” vertelt Linda, Net zoals vorig jaar is het Wijkfeest ook dit jaar weer op het grasveld bij de Elderhofseweg en langs het voetpad richting het winkelcentrum. “We moesten vorig jaar uitwijken door de corona maatregelen, maar we kregen alleen maar complimenten over de locatie,”vertelt Danielle. Daarom is er dan ook gekozen om deze locatie aan te houden. Linda geeft aan dat de werkgroep dit jaar hoopt op zo’n 70 kramen te hebben bij de braderie. “We beginnen altijd wel heel vroeg met het aanmelden voor de kramen. Vanaf april krijgen we de eerste aanmeldingen al binnen voor een kraam.

Het Wijkfeest begint  op 4 september om 11:00 uur. De braderie duurt tot 17:00 uur, bij het podium gaat het programma tot zo’n 20:00 uur door. Het programma vind je elders op de wijkwebsite.

“Onze focus ligt even op de organisatie van het Wijkfeest. De nieuwe locatie vereist wat benodigdheden, waar het extra werk in zit,” vertelt Linda. “Het is onze bedoeling dat het weer een gezellige en leuke dag wordt voor iedereen die ons Wijkfeest komt bezoeken, maar ook deelneemt hieraan als programma bij het podium of als kraamhouder “. Daarnaast gaan de dames door met andere activiteiten organiseren.

Halloween en andere activiteiten

Het streven is om dit jaar ook weer een activiteit te organiseren voor Halloween. Daarvoor is de werkgroep op zoek naar figuranten en naar mensen voor de organisatie zelf. Dus wil je de werkgroep helpen met het organiseren of om als figurant om de kinderen te laten schrikken? Stuur dan even een e-mail naar elderveldopen@gmail.com.

Een Pubquiz en Winterbingo staan ook nog in de planning. Hoe de planning precies zal zijn na het Wijkfeest, moet nog even bekeken worden. Houd hiervoor onze Facebook pagina Elderveld Open in de gaten.

Gerelateerde berichten