Hondenspeelveld in Elderveld

door admin

Beste wijkgenoten,

In de afgelopen jaren heb ik regelmatig de opmerking gehoord ,en gelezen via de diverse wijk-Facebookpagina’s, dat onze mooie wijk een hondenspeelveld mist. Om nu met honden op een veilige omheinde locatie te kunnen spelen moet vaak de auto gepakt worden naar bv. Schuytgraaf of Elst en dit terwijl Elderveld zoveel mooie grasveldjes heeft.

In de wijk zijn er door de Gemeente Arnhem op een aantal plekken losloopgebieden aangewezen, maar deze grenzen in veel gevallen aan een drukke weg (Hollandweg), een druk fiets/wandelpad (Elderhofseweg) of waterpartijen waarbij spelende honden de rust voor o.a. watervogels zouden verstoren. Lekker even rennen en uitleven voor honden zit er dus niet in, omdat er op alle locaties rekening moet worden gehouden met de veiligheid van zowel de hond zelf, als de eventuele weggebruikers die langskomen.

De voordelen van een hondenspeelveld:

  • 1 plek in de wijk waar hondeneigenaren kunnen samenkomen
  • een veilige speelplek voor honden waar de riem even los kan
  • honden kunnen makkelijker socialiseren door samen te spelen
  • regelmatig bewegen (rennen) is voor elke hond goed

Nadelen van een hondenspeelveld:

  • als er veel honden tegelijkertijd aanwezig zijn kan dit geluidsoverlast veroorzaken voor direct aanwonenden
  • overlast door hondenpoep op het veld. (Zie hieronder)

Hondenpoep
Net zoals overal in Arnhem zal ook op een hondenspeelveld een opruimplicht gelden. Ook zijn hondeneigenaren verplicht om een opruimmiddel bij zich te dragen.

Als het budget en de steun van Gemeente en wijkbewoners het toelaat zou het natuurlijk ideaal zijn als er ook een afvalbak en een bankje geplaatst kan worden. De afvalbak kan dan, net als vele andere afvalbakken in de wijk ‘geadopteerd’ worden door een wijkbewoner.

Samen kunnen we dit hopelijk realiseren!

Rudy Weyers
Initiatiefnemer
—————

Met ondersteuning van het Wijkplatform kunnen we het e.e.a. in gang zetten, maar ook de bewoners zijn hierbij natuurlijk belangrijk. En daarom wil het Wijkplatform Elderveld eerst het draagvlak in de wijk onderzoeken voor een dergelijk initiatief. Hoe? Vul onderstaand formulier in:

Gerelateerde berichten