Het laatste wijknieuws op elderveldnieuws.nl

Werkgroep Redactie Wijkwebsite

door admin

Vanaf 2009 heeft het Wijkplatform Elderveld een eigen werkgroep voor het beheren van de Wijkwebsite. De Gemeente Arnhem was op dat moment bezig met een gezamenlijke website voor de wijken Schuytgraaf, Elden, Elderveld en De Laar. Helaas voor de Gemeente was er alleen enthousiasme vanuit onze wijk. Het gerealiseerde systeem werd alleen maar benut door onze wijk. Er is zo’n 10 jaar met dit systeem gewerkt, tot het moment dat de werkgroep aangaf te willen vernieuwen. De website moest een frisse en moderne look and feel krijgen. Met dit als doelstelling werd de nieuwe wijkwebsite ontwikkeld. Deze is in 2019 online gegaan. Sindsdien is de wijkwebsite steeds meer uitgebreid met diverse nieuwe functies, zoals de digitale Wijkgids, evenementen agenda en de wekelijkse nieuwsbrief.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in Elderveld 

Wekelijks worden er berichten geplaatst op de wijkwebsite vanuit de Gemeente Arnhem, door het Wijkplatform en diverse andere wijkorganisaties, zoals Wijkvereniging Elderveld en Biologische Tuinbouw Vereniging Elderveld. Ook worden er artikelen geschreven speciaal voor de wijkwebsite over diverse initiatieven of clubs in onze wijk.

“Ons streven is om altijd alle belangrijke informatie voor u als wijkbewoner op onze wijkwebsite te hebben. Daarbij zijn wij wel afhankelijk van diverse partijen. Wij kunnen alleen informatie met u delen als wij deze aangeleverd krijgen,” vertelt Linda tijdens het gesprek met deze werkgroep. “Wordt er informatie gemist? Laat het ons dan ook weten.” Daarnaast worden er ook andere berichten geplaatst door de werkgroep. Zo worden er een Kreet van de Maand geplaatst en met enige regelmaat recepten om uit te testen.

De wijkwebsite is overigens niet het enige communicatiemiddel, waar de werkgroep zich voor inspant. De werkgroep verzorgt ook de Facebook pagina Elderveld Nieuws, de digitale Muurkranten (o.a. in De Gaanderij) en niet te vergeten de vaste twee pagina’s van het Wijkplatform Elderveld in het Wijkblad Elderveld Nieuws.

De drijvende krachten achter de wijkwebsite 

De vaste ploeg bestaat op dit moment uit slechts 3 leden: Cor de Vrieze, Marie-Louise Peters en Linda Klop. Zij werken nauw samen  om de wijkwebsite up to date te houden.

“Ik zorg ervoor dat er een Kreet van de Maand geplaatst wordt op de wijkwebsite. Daarnaast probeer ik ook regelmatig een bericht te schrijven over onze wijk,” vertelt Marie-Louise. Cor omschrijft zijn rol in de werkgroep als volgt: “Ik zet mij in voor een goede samenwerking met het wijkblad, dat zes keer per jaar verschijnt in onze wijk. Berichten die niet in het wijkblad geplaatst kunnen worden, door bijvoorbeeld te weinig ruimte of geen goede timing, kunnen dan op de wijkwebsite geplaatst worden.” Linda tenslotte zorgt ervoor dat de berichten geplaatst worden op de site, maar dat niet alleen. Ook de technische kant van de wijkwebsite wordt door haar verzorgd. “Gelukkig zijn er ook wijkorganisaties die zelf hun eigen berichten plaatsen, zoals SWOA, Wijkvereniging Elderveld en Stichting Rijnstad.”

Doe mee met gezellig en enthousiast team

Een team van drie personen is wel wat weinig. Wil je als vrijwilliger ook bijdragen aan de nieuwsvoorziening in onze wijk in een gezellig en enthousiast team? Loop dan eens op woensdagmiddag bij ons binnen op het spreekuur, tussen 14.00 en 15.30 uur. Je vindt ons in De Gaanderij, Drioemondplein 1. We zijn ook bereikbaar per mail: wijkplatform.elderveld@gmail.com.

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Elke vrijdag wordt een nieuwsbrief verstuurd met de laatste nieuwtjes van de afgelopen week. Als je de nieuwsbrief ook wilt ontvangen, meld je dan aan op onze wijkwebsite.

 

Gerelateerde berichten