Extra hondenlosloopgebied in de wijk

door admin

We kregen als Wijkplatform Elderveld een vraag ingestuurd van wijkbewoner mevr. C. Beumer of we haar willen en kunnen ondersteunen bij het realiseren van een extra hondenlosloopgebied in de wijk, naast Kynologenclub bij de Drielsedijk. Aangezien we hiervoor eerst moeten bekijken of er een draagvlak is vanuit de wijk voor een dergelijk initiatief, hebben wij samen met mevr. C. Beumer besloten om een poll te plaatsen op de wijkwebsite van onze wijk.

Mevr. C. Beumer aan het woord:

“Als bewoonster van Elderveld en hondenbezitter zou ik graag iets onder de aandacht brengen. Ik heb contact gehad met de gemeente Arnhem, over de mogelijkheden voor een hondenlosloopplek, die veilig is voor mens en hond. Er zijn op dit moment enkele honden losloop plekken, echter zijn die niet geschikt om ze daar probleemloos los te laten lopen.

Voor het baasje en de hond is het fijn dat ze vrij kunnen rennen zonder dat de honden daar de omgeving tot last zijn. Naast de Kynologenclub (bij de dijk) bevindt zich een prachtig gebied die zich leent voor deze bestemming. De plek voldoet  aan alle eisen die de gemeente stelt en is buiten dat om een prachtige locatie voor de honden. Echter op dit moment is het niet omheind waardoor de honden mogelijk kunnen oversteken naar de dijk, fietspad of boomgaard wat natuurlijk niet een wenselijke uitkomst is. Om dit te voorkomen is mijn voorstel om dit gebied af te sluiten zodat de honden met hun baasjes zonder zorgen te kunnen laten spelen en daardoor ook geen overlast veroorzaken bij omwonende.

Buiten het omheinen om is het dan ook mogelijk dat de gemeente een hondenzakjes dispenser plaatst zodat we samen de omgeving schoon kunnen houden. Voor de gemeente is het van belang dat er een draagvlak is bij de bewoners van Elderveld, zodat ze weten dat dit initiatief word gedragen door meer mensen. Daarom is mijn vraag aan jullie om onderstaande poll in te vullen zodat we beter in kaart kunnen brengen wie hiermee geholpen zou zijn. Vervolgens bundelen we de response en gaan daarmee naar de gemeente zodat we de vervolgstappen kunnen plannen. ”

Als Wijkplatform hebben wij een reactie mogen krijgen van andere wijkbewoners waarom dit veld er niet zou moeten komen. Hier de reactie.

Wij hebben als Redactie Wijkwebsite Elderveld.nl moeten constateren dat de vorige poll foutief gebruikt werd. Er werden meerdere stemmingen geplaatst vanuit dezelfde (anonieme) bronnen. Om deze reden hebben wij de poll vernieuwd met de stand van voor deze foutieve stemmingen. Indien u al wel gestemd had, kunt u dat bij deze opnieuw doen.

[totalpoll id=”6381″]

 

Gerelateerde berichten