Elderveld Open: van kunstroute naar activiteiten werkgroep

door admin

In 2012 kwam er een lid van het Wijkplatform Elderveld, Jelle Zijlstra, met het idee om een kunstroute te organiseren in de wijk. Een dag dat mensen bij elkaar konden binnen kijken naar (amateur)kunst en enkele centrale locaties in de wijk. Om deze dag te organiseren heeft het Wijkplatform Elderveld een werkgroep opgericht, genaamd Elderveld Open.

Nadat de kunstroute in 2012 een succes was, is de werkgroep (met een andere bezetting) verder gegaan om een nieuwe editie in 2013 te organiseren. Voor deze editie in 2013 zijn er door de kunstschilder Hans Pieters twee vlaggen gemaakt. Met het 20 jarig bestaan van het Wijkplatform in 2015 heeft het Wijkplatform aan de werkgroep gevraagd om een volgende editie te organiseren. Bij deze editie vond de heropening van de Driemondpleinflat plaats, en was er een soort van open huis in de flat.

In 2017 kwam vervolgens het Wijkactieplan, met oa het punt meer activiteiten voor jong en oud. De werkgroep Elderveld Open nam de uitdaging aan om dit op te pakken, samen met jongerenwerker Aynur Koc. De werkgroep bestond uit de leden Brenda Larbui, Daniëlle Onck en Linda Klop. Zo werden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals koken met ouderen, speurtocht, foto spel en 1e editie van Wijkfeest.

Net zoals in het jaar 2017, gingen de dames van Elderveld Open verder in 2018 met diverse activiteiten te organiseren voor de wijk. Nixfeestjes, Bingo, Nationale Buitenspeeldag, Speurtocht, Wijkfeest in september en Hollandse avond in de Jan Hovingflat.

De jaarlijkse activiteiten werden ook in 2019 weer georganiseerd. We zien als organisatie van de activiteiten wel dat we steeds meer deelnemers krijgen en bij het wijkfeest steeds meer aanmeldingen voor kramen en voor het podium. Nieuw in 2019 was de Halloween Griezeltocht samen met de wijk Schuytgraaf. We hopen, als werkgroep, ieder jaar weer een leuke dag / avond te organiseren voor alle wijkbewoners.

Gerelateerde berichten