Bericht van de Voorzitter Wijkplatform

door admin

Beste Eldervelders,

Na een redelijk warme februari, volgende een redelijk kouwe maart. Afijn, ook dat zal weer anders gaan in april. Maar het voorjaar zal een keer beginnen, astrologisch 21 maart. En kunnen we in onze wijk op diverse plekken zien wat buurtgenoten ondertussen aan vergroening in onze wijk gedaan hebben. Bijvoorbeeld in de Koewei is een provisorische parkeerplaats vorig jaar omgetoverd tot een tuin. Deze wordt onderhouden door buurtgenoten. Maar ze zijn er meer van zulke plekken in onze wijk. We worden weer meer een bloeiende wijk. Prachtig!

Het Wijkplatform Elderveld heeft sinds dit jaar onderdak gevonden in de sporthal. En we zijn er niet ongelukkiger van geworden. Veel instanties hadden daar ook al onderdak. Lijntjes zijn dus ook korter geworden tussen de diverse instanties. Ook zag ik dat Rozet in het sport- en wijkcentrum een (mini-) bibliotheek heeft kunnen inrichten. Als fanatiek lezer kan ik dat alleen maar toejuichen. Mensen, maak er gebruik van! Ook het gebied rondom de sporthal wordt voortvarend aangepakt. Het ziet er al veel aantrekkelijker uit dan het in een, nog niet zo lang verleden, uitzag. Het wordt een steeds aantrekkelijker punt in de wijk.

Wellicht heb je ook gezien dat er bij de stoeterij een verandering heeft plaatsgevonden. Hetgeen daar gebeurt, is verantwoord is mij verteld. Alles met het oog op de ontwikkeling van het voedselbos aldaar. Het heeft tijd nodig maar over een paar jaar zal hier iets moois verrezen zijn. En dat is dan VOOR de wijk Elderveld. Wil je daar meer over weten? De website voedselbos-elderveld.nl kan je veel informatie verschaffen. Let wel, ook in het vorige Wijkblad stond hier het een en ander over.

Helaas moet ik toch nog iets negatiefs melden: vandalisme. Het gebeurt, ook in onze wijk. We kunnen en zullen het niet ontkennen. De wijkagenten meldden in de vorige WPF-vergadering dat we moeten blijven melden aan hen. Ook als je het gevoel heb ‘ze doen er toch niets aan’. Blijf melden. Geen melding, geen (politie)actie. Het WPF kan zelf geen andere actie(s) ondernemen dan ook blijven melden. Zij heeft verder geen bevoegdheden in deze. Onze wijk heeft hele mooie kanten en Jouw WPF werkt daar graag aan mee om deze te versterken. We laten ons niet door een (kleine?) groep uit de wijk slaan!

Beste Eldervelders, we gaan weer op weg naar een mooie lente/zomer/toekomst met zijn allen.

Dirk Bruinsma

 

Gerelateerde berichten