Bericht van de voorzitter Wijkplatform Elderveld – maart 2021

door admin

Beste Eldervelders,

Om met de deur in huis te vallen: KW37 komt niet naar het veldje bij de kynologenclub. Maar, gezien de reacties direct na het besluit van de gemeente, is dat geen nieuws voor U. Toch wil ik iedereen, via deze weg, bedanken die zich voor onze wijk hebben ingezet bij deze situatie. De gemeente heeft naar ons (Elderveld) geluisterd. Een verheugende ervaring, want dit betekent dat we met een luisterende gemeente te maken kunnen hebben. Dat kunnen/moeten we verder uitbouwen. Helaas gooit Covid-19 roet in het eten. Wij, het Wijkplatform (WPF), hebben een afspraak met de burgemeester staan, maar om de bekende reden heeft deze nog geen doorgang gevonden. Maar het blijft op onze wensenlijst staan. Mocht U ook nog vragen hebben aan de burgemeester dan kunt U die natuurlijk rechtstreeks stellen, maar het mag ook via het Wijkplatform. Laat het maar weten.

Onlangs kwam het Dagelijks Bestuur van het WPF bij elkaar, zoals elke maand, en besprak wederom zaken die onze wijk aangaan. Ook was er, wederom, een vertegenwoordiger van de gemeente aanwezig. We proberen, samen met de gemeente, de lijnen kort te houden.

Onnodig (?) te zeggen dat het weer een goede vergadering was. Begin april is er weer een WPF-vergadering gepland. Daar komen alle werkgroepen van onze wijk samen en bespreken we waar deze groepen mee bezig zijn en doen verslag van hun bezigheden. En, laten we duidelijk zijn, die bezigheden zijn belangrijk om te delen. Ook met U.

Er zijn door de gemeente voor de komende tijd enige werkzaamheden gepland. Onder andere wordt op enkele delen van de Hollandweg opnieuw geasfalteerd. Maar ook bij de Metarmorfoseallee is een verandering gepland. Houd de krant en andere media in de gaten maar ook de werkgroep verkeer van het WPF houdt de vinger aan de pols.

Ook op sociaal gebied is er vanuit de gemeente in de wijken, dus ook in Elderveld, een nieuw initiatief opgestart. Helaas, ook weer met de bekende reden, nog alleen op papier. Maar dit initiatief heeft potenties. Ook dat blijven met grote interesse volgen.

Dan is de hoop dat de activiteiten die het WPF, ook samen met de wijkvereniging, voor de wijk organiseert, dit jaar weer kunnen worden opgestart. We missen deze activiteiten. Dat horen we ook in de wijk. Kortom, als we nog even doorbijten en de vaccinatie komt echt op stoom, dan …. Ik blijf optimistisch (al is het soms moeilijk).

Afijn, we hopen op een gezonde zomer waar we elkaar weer een hand kunnen geven. Maar ook in het oor de nieuwste berichten kunnen fluisteren.
Ik wens U alvast een mooi voorjaar.

Dirk Bruinsma
Voorzitter WPF Elderveld.

Gerelateerde berichten