Bericht van de voorzitter Wijkplatform Elderveld – april 2021

door admin

Beste Eldervelders,

Begin april had Uw Wijkplatform (Elderveld) weer een bijeenkomst. En ook nu was het een goede bijeenkomst. We merken in alle opzichten dat ook wij worden beperkt door de C-crisis. Ook wij (het WPF) willen graag weer activiteiten voor de wijk organiseren. Ook particuliere initiatieven willen wij graag ondersteunen, maar….

Een paar dingen wil ik via deze weg met U delen.

De werkgroepen zijn, al dan niet duidelijk zichtbaar, hard aan het werk in onze wijk. De werkgroep Verkeer houdt bijvoorbeeld goed in de gaten wat er met de Hollandweg gaat gebeuren, maar ook de toekomst van de Metamorfoseallee hebben we in de kijker.

De werkgroep Groen is ook druk. De gemeente is niet altijd adequaat met informatie naar de wijk en daarom kan het zijn dat de werkgroep groen alle zeilen moet bijzetten om niet gepasseerd te worden door de gemeente. Dat valt niet altijd mee.

Ook wordt er scherp op gelet wat er met de ruimte bij de Stoeterij gaat gebeuren. De plannen daar wisselen nogal snel. Daarnaast is er een projectontwikkelaar bezig aldaar. Plannen worden ingediend en aangepast. We houden het in de gaten. Maar mocht U ons daarbij kunnen helpen met actuele informatie, graag!

Bij de vergadering was ook de (wijk)politie aanwezig. Zij zijn zich er terdege van bewust dat er het een en ander gebeurt in de wijk. Maar zij kunnen niet veel als er geen meldingen komen. Ook een gedachte van buurtbewoners die zeggen: ‘ze komen toch niet en dus melden we het maar niet’, schiet het doel (veiligheid) voorbij. Als er door U iets wordt geconstateerd dat volgens U niet door de beugel kan, meld het bij de politie. Dan staat het in ieder geval genoteerd. Staan er geen meldingen, tja, dan wordt er ook niets gedaan.

Helaas kan de werkgroep Spelen weinig in deze tijd, maar ze lopen over van ambitie om, als het mag, weer het een en ander te organiseren.

Ook wordt er door de gemeente een project opgestart dat kort samengevat betiteld kan worden door ‘een sociaal project’. Er wordt aandacht geschonken aan bijvoorbeeld eenzaamheid, jongeren, ouderen. Het Wijkplatform wordt hierbij natuurlijk betrokken. De eerste aanzetten zijn veelbelovend.

Was het U ook opgevallen dat het heel langzaam (?) lente wordt? Bij mij achter is het in het water een gesnater van belang. Helaas soms wel erg vroeg maar het is voorjaar. De eerste kuikens heb ik al zien zwemmen. Prachtig gezicht.

Woensdag 11 mei jl. kreeg ik een rondleiding van Mimi Turk in de Heemtuin. Simpel gezegd, wat een prachtige plek. Een plek die wordt beheerd door Eldervelders. Op woensdagmiddag komt een groep van ongeveer 8 personen bijeen om daar mooi werk te verrichten. Kortom, het is een plek die een bezoek waard is! Op woensdagmiddag kunt U, indien gewenst, uitleg krijgen maar ook meehelpen deze plek bijzonder te houden.

Nu hoop ik binnenkort mijn uitnodiging voor DE vaccinatie te krijgen: ik kijk er naar uit!

Kortom, nog even volhouden en we kunnen deze zomer…… vul maar in!

Dirk Bruinsma
Voorzitter WPF Elderveld.

Gerelateerde berichten