Bericht van de Voorzitter – februari 2023

door admin

Beste Eldervelders,

Als ik dit schrijf, is het jaar 2023 alweer twee weken onderweg. Heb ik goede voornemens? Ja en nee. Je kunt ze mooi omschrijven, maar je eraan houden is soms zo moeilijk. Laat ik het simpel houden, niet alleen vanaf 1 januari maar eigenlijk altijd: Laten we rekening houden met elkaar!

Als ik de afgelopen weken door de wijk wandelde of fietste, zag ik vele straten met verlichte kerstbomen en prachtige versieringen. Ik genoot daarvan. Ook heb ik prachtig vuurwerk gezien. En dan is het ook een goed om te zien dat er de volgende dag met medestraatbewoners wordt opgeruimd. Toch jammer dat er in sommige straten nog steeds vuurwerkafval ligt. Elderveld Schoon doet veel maar kan altijd een helpende hand gebruiken. Want we kunnen onze wijk echt mooi houden!

Helaas moet ik toch nog een negatief geluid laten horen. Er gebeuren de laatste tijd enkele vervelende dingen in onze wijk. De Heemtuin heeft te maken gehad met vernieling en vandalisme. Ook in het mooi aangeklede winkelcentrum vond een groep jongeren het nodig vernielingen aan te richten. Puur vandalisme is dat en nergens voor nodig. Als wijkbewoner doet mij dat pijn. Veel wijkbewoners zetten zich op een mooie en positieve manier in voor onze wijk en dan zijn er een paar die het nodig vinden dat te ondergraven. Maar we kunnen er wat aan doen. Mocht je iets constateren dat niet in de haak is, meld het! Stuur een bericht naar de politie. Als zij namelijk niets horen/lezen, kunnen ze niets doen. Gelukkig lijkt het erop dat er steeds meer gemeld wordt. Dan moet de politie aan het werk. Al lijkt het er voor sommigen op dat er niets met de meldingen wordt gedaan (en dus niks meer melden), blijf melden! Pas dan kan er effectief worden opgetreden.

Ik steek regelmatig de Hollandweg over, netjes bij een overgang met zebrapad. Maar ik moet elke keer goed uitkijken, want er wordt af en toe (?) erg hard gereden op deze weg. Dat zijn niet alleen automobilisten die via deze (sluip)route naar de Schuytgraaf gaan. Het zijn ook wijkbewoners. Even kort, een voetganger heeft op een zebrapad voorrang. Beste automobilist, houd daar rekening mee! Ook bij het winkelcentrum en de Jan Hovingflat! Sorry dat ik een beetje negatief stukje heb geschreven maar als er iets te verbeteren valt, moet ik toch aan de bel trekken. En uiteraard gaat er ook veel goed in onze wijk.

Het Wijkplatform vergadert tegenwoordig in het wijkcentrum en niet meer in de Gaanderij. Dus mocht je iets met het Wijkplatform willen delen, dan kan dat in het wijkcentrum. Houd ook de website (www.elderveldnieuws.nl) in de gaten voor actuele informatie en contact. Maar ook in dit blad kan je terecht voor adressen. Doe er je voordeel mee.

Ik wens je weer al het goeds,

 

Dirk Bruinsma

Gerelateerde berichten