25 jaar WPF: Winkelcentrum Elderhof

door admin

In de serie 25 jaar Wijkplatform Elderveld hebben we het deze maand over hetgeen wat het Wijkplatform Elderveld heeft bereikt in het Winkelcentrum, maar ook met of voor het Winkelcentrum. We beginnen eerst met een klein stukje geschiedenis… in de tijd van de WIE, de ruimte van het Wijkplatform Elderveld in de toenmalige Jamin-ruimte. Weet jij dit nog?

We hebben een van de leden van het Wijkplatform Elderveld, Marie-Louise Peters-Vlietman, gevraagd om een stukje te schrijven over de WIE. Haar bevindingen:

“Door de inzet van onze toenmalige voorzitter van het Wijkplatform, Clement Faber, konden wij tijdelijk gebruik maken van de ruimte van Jamin nadat die weg was. Veel vrijwilligers hebben er voor gezorgd dat het een goed lopend vrijwilligerskantoor werd. Allemaal hebben ze een of meerdere dagdelen doorgebracht in dit kantoor waar door onder andere de KEMA gezorgd was voor kasten waar veel informatie lag om door de wijkbewoners gelezen te kunnen worden of mee naar huis mocht. In een gedeelte van het kantoor werden computers geplaatst, geschonken door o.a. Volkshuisvesting. Ook was er ruimte voor de kinderen waar ze spelen konden. De politieke partijen kwamen ook regelmatig, meestal op zaterdag, om bewoners te woord staan als die vragen hadden. Het werd druk bezocht door de bewoners en naar mijn gevoel hebben we een goed contact gekregen met de bewoners uit de wijk die met vragen zaten enz.

Toen het winkelcentrum verbouwd werd was er helaas geen plaats meer voor ons.”

Gerelateerde berichten