25 jaar WPF: Werkgroep Winkelcentrum Wijkactieplan 2016-2018

door admin

In het vorige bericht kon men lezen over de tijd dat het Wijkplatform Elderveld / Elderveld Actief (werkgroep) een locatie had in het winkelcentrum Elderhof. Daarna was het enige tijd stil voordat het Wijkplatform weer echt een belangrijke rol speelde m.b.t. Winkelcentrum Elderhof. Het werd in 2016 zelfs een wijkactieplan punt, waar Danielle Onck de voorzitter was van de werkgroep Winkelcentrum vanuit het Wijkplatform Elderveld. We vroegen Danielle om hier wat meer over te vertellen:

“Vanuit de enquête voor het wijkactieplan (WAP) 2016-2018 kwamen er behoorlijk wat punten ter verbetering naar voren.  Ikk heb dit actiepunt op mij genomen, en een oproep gedaan voor werkgroepleden. 2 aanmeldingen waarvan 1 zich later toch terug trok. we hadden toen een werkgroep van 2 personen. Henny Riemslag en ik. In mei 2016 zijn we aan de slag gegaan met de actiepunten.

  • Parkeren auto en fiets
  • Fietsers weren op Winkelcentrum
  • Verrommeling

We hebben veel afgestemd met Gemeente en Winkeliers.

  • De oprit vanaf het fietspad Elderhofseweg naar het Winkelcentrum is verlegd en er zijn schapenhekken op het voetpad geplaatst.
  • De stoeprand tussen fietspad en parkeerplaatsen tegenover NYP is verlaagd, zodat bezorgers direct het fietspad op kunnen.
  • Er zijn vakken op het trottoir aangebracht waar NYP zijn fietsen/scooters kan parkeren.
  • Er zijn 3 extra parkeerplaatsen gerealiseerd voor de Zeeman
  • We hebben een brief geschreven aan winkeliers met het verzoek om reclameborden te beperken en lege rolcontainers niet op het winkelcentrum te laten staan.
  • We zijn betrokken geweest naar de zoektocht voor een beheerder voor het Winkelcentrum via activerend werk. Helaas is dit project onlangs zonder resultaat gestopt.

In september 2017 hebben we op het wijkfeest getracht plantenbakken te maken van pallets voor op het winkelcentrum. Helaas waren deze bakken niet echt mooi geworden. Cees Riemslag heeft toen voor ons de twee houten bakken gemaakt.

Het Wijkplatform heeft gezorgd dat ze beplant werden. Helaas werd vaak door de leverancier van de planten verzuimd water te geven. Gelukkig heeft Animals and More dit nu op zich genomen. Zij zorgen voor de planten en de bewatering van alle 4 de bakken.

Tijdens deze periode ging ook de Lidl verbouwen. Wij zijn hier bij betrokken, maar konden helaas niet zoveel uithalen. Dit was iets tussen Lidl en Gemeente en onze plannen vielen daarmee een beetje stil.

Bij het wijkactieplan 2019-2020 kwam weer de parkeerproblematiek en verrommeling van het Winkelcentrum naar voren. Weer hebben we een oproep geplaatst voor werkgroepleden, en dit keer reageerden meer wijkbewoners.

We zijn gestart met een bijeenkomst waarbij alle winkeliers waren uitgenodigd. Gezamenlijk wilden we kijken wat te doen aan deze punten. Er is een appgroep aangemaakt met de winkeliers. Zij zullen zelf zaken op moeten pakken. Ook is er een gesprek geweest met Gemeente, Politie, winkeliers en werkgroepleden om KVO op te pakken.

In verband met mijn eigen drukke leven heb ik de trekkersrol van deze werkgroep overgedragen aan Theo Kasteel. Over zijn ervaring kunt u binnenkort over lezen hier op de wijkwebsite.  Ik kijk terug op een project waar we best veel hebben kunnen bereiken.

Wat ik wel jammer vind is dat zoveel mensen altijd commentaar hebben op van alles, maar als je daadwerkelijk vraagt wie wil helpen en wil meedenken er maar weinig aanmeldingen komen. Ik hoop dat uit dit stukje blijkt dat we als bewoners via een werkgroep van het wijkplatform wel degelijk iets kunnen bereiken.

Dus meld je de volgende keer gewoon aan. 😉
Groeten Daniëlle Onck”

Gerelateerde berichten