25 jaar WPF: Elderveld Schoon

door admin

Het 25-jarige jubileum van het Wijkplatform Elderveld is momenteel even op een laag pitje gekomen door de huidige ontwikkelingen m.b.t. coronacrisis. Toch willen we ook in deze tijd aandacht besteden aan alles wat het Wijkplatform Elderveld bereikt heeft voor de leefbaarheid van onze wijk. In de maand Maart wilden we eigenlijk aandacht besteden aan onze werkgroep Elderveld Schoon. Tevens was er ook een schoonmaakactie gepland, deze is logischerwijs door de ontwikkelingen verzet naar een later moment in het jaar. Inmiddels zijn we nu een  maand verder en willen we toch verder gaan met onze artikelen serie ter behoeve van onze jubileum.

Weet u overigens wanneer de allereerste schoonmaakactie was vanuit het Wijkplatform? Deze werd georganiseerd samen het jongerenwerk van St. Rijnstad in 2013. De schoonmaakactie was op woensdag 11 december 2013 van 15:00 uur tot 17:00 uur. Vele jongeren uit onze wijk hebben toen geholpen met het opruimen van zwerfafval in onze wijk. Deze schoonmaakactie in 2013 was onderdeel van het Wijkactieplan van onze wijk Elderveld.

Na deze schoonmaakactie in 2013 was het weer een tijdje stil. Pas in 2016 kwam de werkgroep Elderveld Schoon in actie voor het organiseren van schoonmaakacties in onze groene wijk.  De werkgroep werd opgericht ten behoeve van wijkactieplan 2016-2018. Gedurende de jaren 2016 tot 2019 heeft de werkgroep diverse activiteiten georganiseerd om de wijk schoon te houden. Zo deed de werkgroep bijvoorbeeld mee met de Landelijke Opschoon dag in maart 2018 en 2019.

In een volgend bericht zullen we in gaan op de activiteiten van de werkgroep in 2019.

Gerelateerde berichten