Wijkgids

door admin

Mist u nog uw vereniging of initiatief uit de wijk? Mail ons dan even. Het e-mailadres is wijkplatform.elderveld@gmail.com

IKC De Klimboom

  1. Home
  2. »
  3. IKC De Klimboom
Adres:
Breezandpad 5, 6843 JM Arnhem, Netherlands, Nederland
Omschrijving:

IKC De Klimboom is een dynamische, vooruitstrevende school. Leren en ontwikkelen staat iedere dag voor zowel leerlingen als medewerkers centraal; we hebben een constante focus op ontwikkelen en verbeteren. Sinds mei 2020 hebben wij een gloednieuw schoolgebouw dat ontworpen is voor ons vernieuwende onderwijsconcept.

Binnen de kaders van nu werken we aan kennis, vaardigheden en (leer)houding die kinderen nodig hebben voor nu en later. Het onderwijsaanbod op IKC De Klimboom gaat uit van kansengelijkheid en mogelijkheden voor ieder kind. Wij geloven dat ieder kind alles kan leren. IKC De Klimboom profileert zich met een kunst- en cultuurprofiel. Wij integreren kunst&cultuur met wereldoriëntatie vanuit onze visie op burgerschapsvorming. We begeleiden kinderen in het zich bewust te worden van hun eigen talenten, interesses en ontwikkelpunten. Op IKC De Klimboom leren kinderen dat zij een onderdeel zijn van een groter geheel en daarin een eigen bijdrage hebben. Leerlingen leren verantwoordelijkheid en initiatief te nemen voor/in hun leerproces, en voor zichzelf en naar anderen. Het onderwijsconcept van IKC De Klimboom biedt ruimte aan kinderen om eigen initiatieven te nemen en doet een beroep op zelfstandig en actief leren van kinderen. Het onderwijs wordt in een veilige, inspirerende en gestructureerde leeromgeving aangeboden. Onze onderwijsvisie baseren wij op onze kernwaarden:

Ontwikkelen: groeien staat centraal. Alles is leren en van alles kan worden geleerd
Mogelijkheden: alle leerlingen krijgen gelijke kansen, worden uitgedaagd, en krijgen ruimte om te ontdekken
Betrokkenheid: alle leerlingen worden gestimuleerd en krijgen de ruimte om initiatieven te nemen, vanuit hun natuurlijke nieuwsgierigheid en creativiteit.
Veiligheid: iedereen kan en mag zichzelf zijn, iedereen wordt gerespecteerd en geaccepteerd, we bieden een duidelijke structuur waarin verwachtingen voor iedereen duidelijk zijn
Samen: iedereen doet er toe en we leren en werken samen

Voor informatie en contact mailen naar Mette Spruit, directeur van de school:  mette.spruit@floresonderwijs.nl

Contact Infomatie
Telefoon nr: 026-3831993
Website: