Wijkgids

door admin

Mist u nog uw vereniging of initiatief uit de wijk? Mail ons dan even. Het e-mailadres is wijkplatform.elderveld@gmail.com

Combat Tang Soo Do

  1. Home
  2. »
  3. Combat Tang Soo Do
Adres:
Boshovenstraat 6, 6845 KM Arnhem, Netherlands, Nederland
Omschrijving:

Tang Soo Do is een Koreaanse krijgskunst (ook karate genoemd) die ook in Nederland vele beoefenaars kent. Het is een zeer veelzijdige effectieve methode voor zelfverdediging, zelfdiscipline en conditie. Tang Soo Do staat bekend om zijn spectaculaire traptechnieken en snelle handtechnieken.  Een ander belangrijke eigenschap is dat de lessen worden gegeven volgens traditionele leerstellingen uit het oude Korea. Respect, Beleefdheid, Geduld, Gehoorzaamheid en Toewijding zijn de voornaamste stellingen. Combat Tang Soo Do combineert de traditionele zelfverdedigingskunst met meer modern straat vechten.

De oorsprong van Tang Soo Do is meer dan 2000 jaar oud.

Het is ontstaan vanuit de behoefte van de mens om zichzelf en zijn bezittingen te verdedigen. Bij Tang Soo Do wordt niet alleen het lichaam maar ook de geest ontwikkeld en weerbaar gemaakt. Dit vereist wel discipline en doorzettingsvermogen van de beoefenaar.

IS COMBAT TANG SOO DO BEOEFENING AAN LEEFTIJD GEBONDEN?

Iedereen kan Tang Soo Do beoefenen ongeacht leeftijd, lenigheid, lichaamsbouw of beperkingen. Men kan recreatief trainen of met een zelf gesteld doel. Verder is Tang Soo Do een prettige en ontspannen wijze van af reageren van dagelijkse spanningen en een mooie gelegenheid om de lichamelijke conditie te verbeteren. Ook voor de jeugd is het een manier om hun energie op leerzame en beheerste wijze te verbruiken.

WAT ZIJN DE ONDERDELEN VAN COMBAT TANG SOO DO?

Er zijn diverse onderdelen in Tang Soo Do, waaronder:

  • Stoottechnieken, traptechnieken en combinaties hiervan
  • Il Soo Sik Dae Ryun Soo Ki: 1 stap handtechnieken
  • Il Soo Sik Dae Ryun Jok Ki: 1 stap beentechnieken
  • Ho Sin Sul: zelfverdediging
  • Hyungs: loopvormen
  • Combat: Straatvechten
  • Sparring: vechten

Hoger gegradueerden leren ook met wapens te oefenen.

Tang Soo Do kent een gekleurd banden systeem om onderscheid in vorderingen aan te geven.

 

Contact Infomatie
Telefoon nr: 0618608343
E-mailadres: info@combattsd.nl