SWOA – Verlenging maatregelen Coronacrisis

door admin

Vorige week hebben wij jullie geïnformeerd dat SWOA tijdelijk een deel van haar dienstverlening stopt. Naar aanleiding van de persconferentie op maandag 23 maart, hebben wij besloten om de adviezen van het RIVM op te volgen en onze maatregelen te verlengen tot 1 juni.

Nog even op een rij wat dit betekent:

Wat gaat niet door?

  • Activiteiten op de locaties, inclusief de dagbesteding (de locaties zijn gesloten)
  • SWOA-activiteiten in de wijk
  • Vervoer (PlusBus, AutoMaatje, vervoer dagbesteding)
  • Overig face-to-face contact, zoals huisbezoeken

Wat gaat wel door?

  • Individuele begeleiding. Dit wordt waar mogelijk telefonisch of met videobellen voortgezet.
  • (Financiële) maatjesprojecten worden waar mogelijk net als individuele begeleiding zoveel mogelijk telefonisch of met videobellen doorgezet
  • Maaltijden aan huis.

Onze medewerkers werken zoveel mogelijk thuis. Zij zijn dus telefonisch bereikbaar. Geplande afspraken houden we daar waar mogelijk telefonisch of via videobellen. In andere gevallen worden deze afspraken verplaatst tot een moment na 1 juni.

Nieuwe initiatieven
De afgelopen week zijn wij druk bezig geweest om te kijken hoe we (kwetsbare) mensen in Arnhem nog wél kunnen helpen. Dit heeft geresulteerd in het initiatief Voor elkaar in Arnhem een samenwerking tussen SWOA, MVT Arnhem, Gemeente Arnhem en Rijnstad. Zowel hulpvragers als -aanbieders kunnen zich hier aanmelden. Daarnaast kijken we natuurlijk naar andere mogelijkheden om mensen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ook bekijken we per dag wat de beste acties zijn voor SWOA, gebaseerd op de adviezen van het RIVM.

Hebben jullie vragen? Op de website van het RIVM staat de meest actuele informatie over het coronavirus. Op www.swoa.nl vind je de actuele informatie bij SWOA. We houden jullie en de betrokkenen via onze gebruikelijke kanalen op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Heb je toch nog vragen? Bel met 026-3272266. We wensen jullie allemaal veel succes en sterkte in deze bizarre situatie!

Namens het MT van SWOA,

Jessica van den Adel
Karin Bergkamp

Gerelateerde berichten