Financieel Café weer open, maar alleen op afspraak

door SWOA

Vanwege het coronavirus zijn de Arnhemse Financieel Cafés een tijdje gesloten geweest. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen hebben SWOA en Humanitas besloten het Financieel Café per 1 juli weer te openen. Maar alleen op afspraak. Een afspraak maken kan door te bellen met 06 133 041 88.

Op dit moment is het Financieel Café op drie locaties in Arnhem actief, namelijk in Vredenburg, het Duifje en Presikhaaf. Alle locaties en afspraken voldoen aan de huidige coronarichtlijnen. Dat betekent:

Dat betekent dat:

  • Een bezoek alleen op afspraak plaatsvindt
  • Er maar één klant tegelijk naar binnen kan
  • De vrijwilliger alles na iedere afspraak desinfecteert
  • De vrijwilliger indien gewenst een mondkapje draagt
  • Er minimaal 1,5 meter afstand wordt bewaard

Bij uitzondering – bijvoorbeeld als je het huis niet uit kunt – komt het Financieel Café ook op huisbezoek.

Het Financieel Café is een laagdrempelige ontmoetingsplek, waar deskundige vrijwilligers van SWOA en Humanitas je ondersteunen bij korte vragen. Het kan gaan om het lezen van een (lastige/officiële) brief of het invullen van een ingewikkeld formulier. Ook geven ze uitleg over belastingen en toeslagen en helpen zij bij het aanvragen van gemeentelijke voorzieningen. Als blijkt dat er meer hulp nodig is, kunnen de vrijwilligers doorverwijzen naar bijvoorbeeld de Thuisadministratie, het sociaal wijkteam of andere organisaties.

Gerelateerde berichten