Even voorstellen……

door Larissa

Hoi Bewoners,

Afgelopen zomer zijn wij beide gestart in Elderveld. Daarom willen wij ons graag even voorstellen aan jullie, ook nemen wij jullie graag mee in de projecten waar we mee bezig zijn. 

Wie zijn wij?

Astrid Aries – sociaal werker, gebiedsgericht werk SWOA 

AAries@swoa.nl 

06-10784951

      

Larissa Schaart – Bewonersondersteuner Rijnstad 

L.schaart-derksen@rijnstad.nl 

06-52729039 

 

 

Wij zetten ons in voor het activeren, verbinden en ondersteunen van wijkbewoners, bewonersgroepen, werkgroepen en initiatieven bij het aanpakken van (sociale-, fysieke-, leefbaarheids-, zorg-, participatieve) vraagstukken en ontwikkelingen in de wijk. Daarnaast zijn we een spin in het web voor verbindingen tussen organisaties, gemeente en wijkbewoners. 

Wil jij graag iets betekenen/organiseren voor de wijk, zit je met vragen waar je niet uitkomt of wil je graag onder de mensen komen en ben je benieuwd wat er allemaal is in de wijk? Neem dan vooral even contact op. We denken dan graag met je mee en leggen verbindingen waar mogelijk. Astrid richt zich voornamelijk op de 55-plussers, Larissa op volwassenen in het algemeen.  

Onze huidige projecten

  • We ondersteunen woningcorporaties bij het opzetten en onderhouden van bewonersactiviteiten in diverse serviceflats. Hierbij zijn we ook aan het kijken hoe we deze activiteiten in verbinding kunnen brengen met de rest van de wijk ( diverse organisaties en bewonersinitiatieven). 
  • Astrid werkt grotendeels vanuit de Gaanderij, een locatie van SWOA in Elderveld. Hier vinden al veel activiteiten plaats voor 55+ bewoners, kom dus gerust langs voor een kopje koffie. 
  • Afgelopen jaar zijn de Wijkmakers gestart met de coalitie tegen eenzaamheid. Vanaf januari gaat Larissa deze coalitie van hun overnemen. In de coalitie gaan we gezamenlijk op zoek naar mooie acties om het eenzaamheidsgevoel onder bewoners te kunnen verminderen. Wil je hier meer over weten of denk je graag mee? Dan kun je Larissa altijd even berichten.  
  • Uit onze projecten zijn een paar signalen naar voren gekomen waar we ons de komende tijd voor in gaan zetten. Dit zijn o.a.: het aanbod van activiteiten in Elderveld in beeld brengen en verspreiden door middel van de wijkagenda, meer onderlinge samenwerkingen stimuleren in de wijk en verbindingen tot stand brengen.  

Zodra we meer nieuws hebben horen jullie het! Hopelijk tot snel, ergens in de wijk.

Groetjes, 

Astrid en Larissa 

 

 

Gerelateerde berichten