Jeu de Boules

door admin

Wat is Jeu de boules?

Jeu de boules is de verzamelnaam voor alle sporten waarbij gebruik wordt gemaakt van metalen ballen (boules). Wat je echter meest al ziet is de bekendste vorm: Petanque. De spelregels zijn eenvoudig en de nadruk ligt meer op behendigheid dan op fysieke kracht. Jeu de boules is een officiële sport die veel verenigingen kent met mannelijke en vrouwelijke leden in alle leeftijdscategorieën.

Jeu de Boulesclub Elderveld

Ook in onze wijk kunt u deze gezellige sport beoefenen op het terrein aan de achterzijde van de sporthal, naast het Richard
Krajicekveld.

Hoewel jeu de boules ook in competitieverband gespeeld wordt leggen wij meer het accent op het recreatief bezig zijn, waarbij het wedstrijdelement zeker niet uit het oog wordt verloren.

Wij hebben goede contacten met jeu de boulesclubs in de omgeving waarmee we al meerde toernooitjes hebben georganiseerd. En ook dan is de gezelligheid het belangrijkste. Het zomerseizoen sluiten wij af met een ludieke wedstrijd en een gezamenlijk etentje. Vorig jaar hebben wij dit dankzij het mooie weer op ons eigen opgeknapte veld gedaan en een barbecue georganiseerd.

U bent van harte welkom kennis te komen maken met onze club en een partijtje mee te spelen. (de boules liggen voor u klaar).
Contact: Hans Schmetz Tel. 06-46324232
Jan Rutjes Tel. 06-47964774

Kijk voor meer informatie op:
www.jeudeboulesclubelderveld.nl

Gerelateerde berichten