Combat Tang Soo Do

door admin
https://www.youtube.com/watch?v=FoIAqnUm3JY

Bovenstaande film geeft u een indruk van de wijze waarop de trainingen van deze vechtkunst plaats vinden.

Combat Tang So Do  – “Openheid, rechtvaardigheid en respect”

Tang Soo Do betekent “de kunst van de Chinese open hand”. Het is Koreaanse vechtkunst. Tang Soo Do is een sport waar veiligheid en beheerst zijn (discipline) erg belangrijk zijn.  Ook zijn socialiteit en respect erg belangrijk. Hierin verschilt Tang Soo Do ook van andere vechtsporten zoals Karate en Taekwondo. Dit is ook de reden waarom Tang Soo Do geen vechtsport is, maar een beheerste vechtkunst.

Tang Soo Do beschikt over een uitgebreid arsenaal aan traptechnieken. Voor de goede uitvoer van de traptechnieken, oefent men veel sprongoefeningen en geeft men extra aandacht aan rek – en strekoefeningen. Men oefent daarnaast ook verschillende stoten, slagen en afweer technieken. Men doet veel aan sparring in het Tang Soo Do, bijna elke les. Ook ontbreken breektesten (planken of stenen doorslaan) niet bij Tang Soo Do. Breektesten zijn vaak onderdeel van het examen voor een hogere band.

De gevorderde beoefenaar zal ook trainen met verschillende wapens, zoals de korte stok, staf, sai, tonfa, mes, nanchuka, Tekko
en zwaard.

Combat Tang Soo Do is uniek want hierbij worden ook technieken die lijken op kickboksen. Tevens komen technieken aanbod die op straat gebruikt kunnen worden, bijv. bij het afweren van een aanvaller. Er is geen ervaring nodig om te starten met deze sport. Je begint met de witte band. Een volgende band krijg je door het testen van de vaardigheden in de verschillende technieken.

Combat Tang Soo Do is te beoefenen van 6 tot zo’n 88 jaar. De indeling van onze lesgroepen is gebaseerd op beginners of gevorderden niveau. Vier keer in de week geven wij de lessen.

Kijk voor meer info op: www.combattsd.nl

Gerelateerde berichten