8 Nieuwe crossminton banen in Elderveld

Iedereen kan er gratis gebruik van maken

door Cor de Vrieze

Onlangs is het openbare kunstgrasveld achter Sportcentrum Elderveld geschikt gemaakt voor deze leuke racket-sport. De 8 banen zijn in gebruik genomen. En het eerste toernooi heeft er in juni al plaatsgevonden.

Overal?
Crossminton kan in principe altijd en overal gespeeld worden: op straat, strand, camping of in het park. Maar ja, waar kan dat in Elderveld dan op straat? Voordat je het weet sla je tegen auto’s aan of door de ruiten van huizen. Daarom is het een uitkomst dat je op de banen achter het Sportcentrum terecht kan.

Gratis
Iedereen kan er gratis gebruik van maken. Het enige wat je nodig hebt is een set rackets en speeders. De spelregels kun je vinden op www.crossmintonnederland.nl

Speeders en rackets
De shuttles waarmee wordt gespeeld worden speeders genoemd. Ze lijken op badmintonshuttles maar zijn kleiner en zwaarder zodat ze stabieler door de lucht heen vliegen. De rackets lijken op die van squash maar zijn licht en van ander materiaal gemaakt.

Kom kijken
Tijdens het buitenseizoen wordt er door EKCA op woensdagavonden van 19.00 tot 20.00 uur op het kunstgrasveld aan het Breezandpad getraind. Kom dan gerust langs om te zien hoe het spel gespeeld wordt.

Kennismaking en lessen
Het is ook mogelijk om bij ECKA les te krijgen. Iedereen in de leeftijd van 10 tot 80 jaar is welkom. Meld je aan voor gratis proeflessen. Of word zelfs lid en doe dan mee aan de trainingen en (inter)nationale wedstrijden.
Meer weten? Ron Stokkink en Jolanda vertellen je er graag alles over. Mail dan even naar: crossminton@ekca.nl

Gerelateerde berichten