Spaghetti met knoflookgarnalen en courgette

door admin

INGREDIËNTEN voor 1 persoon:

  • 100 gr volkoren spaghetti
  • 100 gr garnalen
  • 125 gr romatomaatjes
  • ½ courgette
  • 1 ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel basilicum, fijngesneden
  • 25 gr mascarpone
  • 1 el citroensap
  • 15 gr pijnboompitten (optioneel)

BENODIGDHEDEN:

  • Weegschaaltje
  • Snijplank + messen
  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Lepel

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij de romatomaatjes in vieren, de courgette in stukjes, de basilicum fijn en pers of snijd de knoflook ook fijn.
  2. Breng water aan de kook voor de spaghetti.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg hier op laag vuur de knoflook en de garnalen toe. U kunt hier eventueel nog wat peper aan toevoegen.
  4. Voeg na +/- 5 minuten de mascarpone en basilicum toe. Meng alles door elkaar en voeg het citroensap toe. Vervolgens ook de romatomaatjes en courgette.
  5.  Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Rooster eventueel nog wat pijnboompitten en serveer alles. Eet smakelijk!

Dit recept is aangeboden door SHK Sportcentrum, gevestigd in onze wijk Elderveld.

 

 

Gerelateerde berichten