Cataplana recept

voor 4 personen

door admin

Dit recept is aangeleverd door Dick van den Berg.

Ingrediënten:

  • 400 gr kipfilet
  • 100 gr magere spekblokjes
  • 1 – 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel pepertjes
  • 3 eetlepels olijfolie of braadboter
  • 1 spitskooltje
  • 3 eetlepel kippenbouillon
  • 1 pot witte bonen
  • 2 vleestomaten
  • Stokbrood
  • Kruidenboter

Bereidingwijze (hapjespan met deksel):

  • Snij de kipfilet in lange dunnen repen en bestrooi deze met zout en peper
  • Snipper de ui, pers de knoflook uit en maak het pepertje schoon en snij deze in ringen.
  • Was de spitskool en snij deze fijn. Ontvet de tomaten en snij deze vervolgens in stukjes.
  • Olie of boter heet laten worden, spekjes krokant bakken. Dan deze er uit halen.
  • En in de overgebleven olie/boter de kipfilet bakken.
  • Na een paar minuten de ui, knoflook en pepertjes toevoegen.
  • Na weer een paar minuten de kool mee fruiten.
  • Nu de tomaat en bouillon erbij, pan afdekken en het geheel 15 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg 5 minuten voor het eind van de stooftijd de witte bonen toe.
  • Als allerlaatste de spekjes er bijvoegen.

 

Met stokbrood en kruidenboter serveren.

Gerelateerde berichten