Reacties op binnengekomen vragen Wijkagenten

door admin

Naar aanleiding van onze oproep op Facebook, website en wijkkrant zijn er vragen voor de wijkagent binnengekomen. Deze vragen zijn met de wijkagenten gedeeld en worden hieronder beantwoord.

Vraag van Melis van Veen (via Wijkpraat Facebook ontvangen):

“Wanneer wordt er eindelijk eens iets gedaan dat de snelheid op de Hollandweg gecontroleerd wordt?”

Antwoord van Wijkagenten

“Helaas was het bij ons niet bekend dat er overlast werd ervaren van te hoge snelheid op de Hollandweg. Graag ontvangen wij in het vervolg dergelijke meldingen. Voor nu krijgt het onze aandacht en zullen wij hierbij ook de afdeling verkeer binnen de politie hierbij gaan betrekken.”

Vraag van Jacco Jansen (via Wijkpraat Facebook ontvangen):

“Ik heb ooit een mailtje gestuurd over de fietsers over het voetgangersgebied. Hier heb ik nooit reactie op terug gekregen.”

Antwoord van Wijkagenten

“Wat vervelend dat u niets terug heeft gekregen. Onze excuses hiervoor.
Als het gaat over het voetgangersgebied in het winkelcentrum in Elderveld is dit helaas een terugkerend item waar wij oog voor hebben wanneer wij ter plaatse zijn. Mogelijk om de Gemeente en de werkgroep Winkelcentrum van het Wijkplatform hier ook in te betrekken zodat zij daar ook extra aandacht aan kunnen besteden. ”

Vraag van Denise Patrick Ryan Dani (via Wijkpraat Facebook ontvangen)

“Mijn zoontje van 4 vindt politie heel leuk. Kan de wijkagent een keer komen zwaaien als er tijd is?”

Antwoord van Wijkagenten

“Dat vinden wij erg leuk om te horen. Dat behoord uiteraard tot een van de mogelijkheden. Stuur ons even een berichtje op instagram @wijkagenten_elderveld_elden en we gaan kijken wat we kunnen betekenen”

Vraag van Nicole Brink (via e-mail ontvangen)

“Ik woon in de omgeving van een park en vind het nogal een probleem dat veel mensen (7 van 10) hun honden niet aangelijnd uitlaten. Ze rennen vanuit het park het fietspad op, er fietsen veel kinderen en ouderen wandelen met rollators. Kan hier wat aan gedaan worden?”

Antwoord van Wijkagenten

“Dat kan niet de bedoeling zijn dat mensen hinder ondervinden van loslopende honden. Graag zou ik u willen adviseren om contact op te nemen met Toezicht en Handhaving afdeling van de Gemeente Arnhem. Onze wijkboa’s Jia Jie, Anouk en Jordi zullen u graag van dienst zijn”.

Vraag van Agnes Penninks van Hoek (via Wijkpraat Facebook ontvangen)

“Meer opletten dat er bij de stoeprand bij de Jumbo geparkeerd wordt. Of ter hoogte van de oversteekplaats.”

Antwoord van Wijkagenten

“Bedankt voor uw melding. Wij zullen hier extra alert op zijn tijdens de surveillance. Ook voor deze problematiek mag u contact leggen met de wijkboa’s. Wist u dat zij ook te vinden zijn op instagram? @wijkboa_schuytgraaf_elderveld

Vraag  van Petra Schaap-de Bruijn (via Wijkpraat Facebook ontvangen)

“Mag je op deze parkeerplaats achter de Jumbo nou wel of niet officieel parkeren vanwege onlangs verlaagde stoeprand?”

Antwoord van Wijkagenten:

“Hoe het er zo uit ziet mag er gewoon geparkeerd worden. Gezien de verlaging lijkt het mij wel wenselijk om deze parkeerplaats zo lang mogelijk leeg te laten voor de minder valide.”

Vraag van Bas Derksen (via e-mail ontvangen)

“Vraag aan wijkagent:
Hoe denkt u de aanhoudende overlast op de parkeerplaatsen van de Steenen Camer en van hockeyclub Malburgen, na 22u tot diep  in de nachtelijke uren, dit jaar aan te pakken? Deze klachten te weten; geluidsoverlast door auto’s en muziekinstallaties, afval (McDonalds verpakkingen, bierblikken, lachgaspatronen, rookwaar etc.) en luidt geschreeuw zijn met regelmaat aan de orde. Deze melding is vorig jaar meermaals gedaan, maar blijft een terugkerend issue. ”

Antwoord van Wijkagenten

“Bedankt voor uw reactie. Aangezien het een terugkerend probleem is, gaat een politiecollega in opleiding er een integraal project van maken ten behoeve van zijn opleiding. Hiermee wilt hij een oplossing voor de lange termijn realiseren.

Tot die tijd blijven we graag meldingen ontvangen aangaande de aanhoudende overlast.”

 

 

Gerelateerde berichten