Voor Elkaar in Arnhem verder als informele voordeur

door SWOA

Arnhemmers met een informele vraag kunnen terecht bij één loket. Voor Elkaar in Arnhem was eerder al bereikbaar voor coronagerelateerde hulpvragen, maar neemt nu de rol op zich als één voordeur voor alle informele vragen.

In Arnhem bieden ontzettend veel organisaties ondersteuning bij informele vragen, oftewel vragen die je ook aan je omgeving kunt stellen. Denk bijvoorbeeld aan een boodschap doen, een klein plankje ophangen of een keer de hond uitlaten. Lang niet iedereen is op de hoogte van alle mogelijkheden die er hiervoor in Arnhem zijn. Al langere tijd bestaat in Arnhem daarom de behoefte aan één voordeur voor deze vragen. Jan Jacobs, kartrekker van Voor Elkaar in Arnhem: “Door aan te kloppen bij Voor Elkaar in Arnhem komt een inwoner of verwijzer met zijn/haar vraag bij de juiste organisatie of een (burger)initiatief terecht. Dit scheelt in veel gevallen een lange zoektocht.”

Inloopspreekuur voor vragen

Inwoners en verwijzers kunnen op verschillende manieren contact opnemen met Voor Elkaar in Arnhem. Sinds begin januari is er een fysiek inloopspreekuur. Iedere dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen inwoners terecht bij de Fontein, Croydonplein 388. Binnenkort hoopt Voor Elkaar in Arnhem een tweede locatie in het inloophuis in Sint Marten te openen. Daarnaast kunnen inwoners elke werkdag tussen 10,00 en 16.00 uur bellen naar 026 3127702 of hun vraag mailen naar info@voorelkaarinarnhem.nl. Tot slot is het mogelijk je vraag te stellen op de vernieuwde website www.voorelkaarinarnhem.nl of Facebook

Goede samenwerking in de wijken

Voor Elkaar in Arnhem startte als een samenwerking tussen MVT, Rijnstad en SWOA en is inmiddels uitgegroeid tot een samenwerking met diverse Arnhemse wijkinitiatieven en organisaties. Dit vergt een duidelijk overzicht van wat er in Arnhem wordt geboden. Jan Jacobs: “We zijn regelmatig in gesprek met inmiddels ruim 50 Arnhemse burgerinitiatieven/organisaties. Zonder een goede samenwerking is een voordeur namelijk niet te realiseren: we moeten op de hoogte blijven van elkaars mogelijkheden.” Diverse (vrijwillige) medewerkers zetten zich in om iedere vraag op de juiste plek te krijgen.

Wethouder Martien Louwers: “Ik vind het mooi om te zien dat Arnhemmers voor elkaar klaar staan in deze coronacrisis. Het is heel fijn als zij dit blijven doen. Want de behoefte aan vrijwilligers die helpen met een klusje in huis, boodschappen doen of de hond uitlaten blijft bestaan. Heel goed dus dat ‘Voor Elkaar in Arnhem’ vraag en aanbod bij elkaar brengt, op de bekende laagdrempelige manier.”

Inzetten als vrijwilliger

Als voordeur verwijst Voor Elkaar in Arnhem inwoners en verwijzers door naar bestaande initiatieven in Arnhem. Deze organisaties en initiatieven zijn continu op zoek naar vrijwilligers. Benieuwd naar de mogelijkheden? Op de website van Vrijwilligerscentrale Arnhem vind je een uitgebreide vacaturebank met vrijwilligersvacatures, voor zowel eenmalige ondersteuning of voor langere tijd.

Gerelateerde berichten